Eski muhafız, ordunun 6 Ocak'taki gecikmeye misilleme yaptığını söyledi

Suzan

New member
DC Ulusal Muhafızları'nın eski bir üst düzey avukatı, Ordu yetkililerini, Kongre'ye, 6 Ocak 2021'de Kongre Binası'na yapılan saldırı sırasında Muhafızların görevlendirilmesinin neden ertelendiği konusunda iki üst düzey Ordu subayının yalan söylediğini iddia ettiği için kendisine misilleme yapmakla suçladı. Savunma Bakanlığı'ndan alınmıştır ve Haber tarafından alınmıştır.

Daha önce Trump yönetiminde görev yapan ve 6 Ocak saldırısı sırasında D.C. Guard'ın baş avukatı olan Albay Earl Matthews, şikayetinde Kongre'ye sunduğu bir raporda iki generali yalan söylemekle suçladığını söylemesinin ardından kendisine misilleme yapıldığını söyledi. birden fazla ve çoğu zaman birbiriyle çelişen açıklamalara yol açan bir sorun olan gecikmiş dağıtımla ilgili açıklamalar.

“Bu, ihbarcılara karşı ders kitabı misillemesidir. Bu notu yazdım çünkü gerçek bir suiistimal gördüm,” dedi Albay Matthews olaydan bu yana ilk röportajında. “ABD Ordusunu seviyorum. Benim için bu Ordunun değerleriyle ilgili.”

37 sayfalık ihbarcı misilleme şikayetinin bir kopyası, Başkan Biden'ın 2020 seçim zaferinin onaylanmasını engellemeye çalışan Trump yanlısı bir mafyanın Kongre'ye saldırısının üçüncü yıldönümünden iki ay önce, Ekim ayında Pentagon'un genel müfettişine sunuldu.

Bu, Kongre Binası'na yapılan ölümcül saldırıya hükümetin ve kolluk kuvvetlerinin tepkisi hakkında ne kadar çok soru kaldığını vurguluyor.

Bu özel anlaşmazlığın merkezinde, isyancılar Kongre Binası'na doğru ilerlerken ve düzinelerce polis memurunun yola saldırdığı sırada Ulusal Muhafızların konuşlandırılmasındaki dört saatten fazla gecikmeden kimin sorumlu olduğu konusunda ordu içinde hala kaynayan bir anlaşmazlık var. ve Kongre Binası üyelerini, onların personelini ve binada çalışan diğer kişileri tehlikeye atmak.

Muhafızların konuşlandırılmasıyla ilgili önemli toplantılara katılan Albay Matthews, üst düzey Ordu yetkililerinin gecikmedeki rollerini küçümsemeye çalıştıklarını gördükten sonra ilk olarak 2021'de olayları Kongre'ye bildirdiğini söyledi.

Albay Matthews özellikle, Ordu Korgeneral Walter E. Piatt tarafından denetlendiğini söylediği ve “olayların yanıltıcı, aslında yanlış ve revizyonist bir şekilde yorumlanması” olarak tanımladığı ve bir değişim olarak tanımladığı bir rapora kızdığını söyledi. Gecikmenin suçu DC Ulusal Muhafızların liderliğinde. Ayrıca Savunma Bakanlığı genel müfettişinin aynı materyallerden bazılarına dayanan kusurlu bir rapor olduğunu söylediği için de öfkeliydi.

Albay Matthews, 6 Ocak'ta Meclis komitesine sunulan 36 sayfalık bir not yazdı; burada General Piatt ve General Charles Flynn'i Kongre önündeki ifadelerinde “mutlak ve tam bir yalancı” olmakla suçladı.

2022 sonbaharında, Albay Matthews'un ifadesiyle ilgili endişelerini dile getirmesinin ardından Biden Beyaz Saray, General Piatt'ın terfisini reddetti.

Albay Matthews, çok geçmeden misillemeyle karşı karşıya kaldığını söyledi.

Şubat 2023'te, daha sonra Ordu Rezervinin bir parçası olarak Ordu Savaş Koleji'ne atanan Albay Matthews, haksız yere profesyonel olmayan davranışla suçlandığını söyledi. Kendisi aynı zamanda Virginia'da General Piatt'ın katıldığı bir askeri konferansı bozmaya çalışabilecek şüpheli bir kişi olarak listelendiğini ve seminerin düzenlendiği otelden güvenlik personeli tarafından kendisine eşlik edildiğini söyledi.

Albay Matthews, terfi kurulu tarafından tuğgeneral olmak üzere seçilmesine rağmen terfisinin reddedildiğini söyledi.

Röportajda Albay Matthews, General Piatt'ın misilleme emrini verdiğine veya bundan haberi olduğuna inanmadığını söyledi ve suçu Ordu Savaş Koleji'ndeki alt düzey yetkililere yükledi. Şikayette, bu yetkililerden birinin, Albay Matthews'ın “6 Ocak ayaklanmasıyla bağlantılı olarak üst düzey Ordu liderlerine yönelik yaygın saldırılarının” Albay Matthews'un görevinden alınması gerektiği inancına katkıda bulunduğunu itiraf ettiği belirtildi.

Şikayet, Whistleblower Aid örgütü aracılığıyla avukatlar Andrew Bakaj ve Mark Zaid tarafından Pentagon Genel Müfettişine iletildi. İddia edilen misillemenin yalnızca Albay Matthews'un maaş ve emekli maaşı kaybı nedeniyle paraya mal olmakla kalmayıp aynı zamanda “ciddi itibar kaybına, ciddi kişisel utanç ve kamuoyunda aşağılanmaya” yol açtığını belirtiyor.

Albay Matthews, Baş Müfettiş'ten kendisinin tuğgeneralliğe terfi ettirilmesini ve kendisine direnenlerin azarlanıp cezalandırılmasını tavsiye etmesini talep ediyor.

Ayrıca kongre raporunda Ulusal Muhafızların gecikmesine ilişkin her türlü yanlış veya yanıltıcı ifadenin düzeltilmesini istiyor.

6 Ocak'ta ayaklanma gelişirken, Pasifik'teki ABD Ordusu'nun komutanı General Flynn ve Ordu genelkurmay başkanı General Piatt, polis liderleriyle bir telefon görüşmesine katıldılar ve bu görüşmede Ordu yetkilileri “optikler” konusunda yüksek sesle endişelendiler. yapılmış. DC Ulusal Muhafız komutanının Kongre önündeki ifadesine göre, Muhafızların konuşlandırılması.

General Flynn, kısa süreliğine Başkan Donald J. Trump'ın ilk ulusal güvenlik danışmanı olan eski Ordu generali Michael T. Flynn'in kardeşidir. Michael Flynn daha sonra 2020 seçimlerini bozma girişimine aktif olarak dahil oldu ve Bay Trump'ı oylama makinelerini ele geçirmek için hükümet mekanizmalarını kullanmaya çağırdı.

Charles Flynn, Kongre'ye çağrıya katılmadığını ancak odaya girerken yalnızca bazı kısımlarını duyduğunu söyledi. Muhafızların konuşlandırılmasıyla ilgili siyasi hususlara ilişkin herhangi bir tartışma duymadığını söyledi.

“6 Ocak 2021'deki görüşmede 'optik' kelimesini kullanmadım ve bu kelimeyi duymadım” dedi.

Ancak Albay Matthews, General Flynn'in bu yorumlarını “tamamen yalancı şahitlik” olarak nitelendirdi ve kendisinin “Capitol Hill'deki Ulusal Muhafız varlığının optik görüntüsünün kendisi için bir sorun olduğunu açıkça ifade ettiğini” duyduğunu söyledi.

Albay Matthews, General Piatt ve General Flynn'in açıklamalarıyla ilgili bir dizi başka tutarsızlığı da sıraladı.

Albay Matthews, General Flynn'in çeşitli yerlerde çelişkili açıklamalar yaptığına dikkat çekti. Buna Temsilciler Meclisi Gözetim Komitesi'ne kendi liderliğindeki bir ekibin Kongre Binası'na Muhafızları konuşlandırmaya başlamak için “derhal çalıştığını” iddia etmek de dahildi, ancak kendisi daha sonra 6 Ocak'ta komiteye bu tür önlemlerin kendi sorumluluk alanı dışında olduğunu söyledi.

Bir Ordu sözcüsü adamları savundu ve onları “Kongre ve Savunma Bakanlığı müfettişlerine verdikleri yeminli ifadelerde açık, dürüst ve eksiksiz” olarak nitelendirdi ve ordunun “bugüne kadar sunulan tüm ifade ve gerçeklerin” arkasında durduğunu söyledi.

Pentagon'un genel müfettişi yorum yapmaktan kaçındı. Bir Ordu sözcüsü, devam eden konular hakkında yorum yapamayacağını söyledi.

Röportajda Albay Matthews, 6 Ocak'ta feshedilen Temsilciler Meclisi komitesini, Bay Trump'ın eylemlerine odaklanma kararı nedeniyle 2022 soruşturması sırasında güvenlik aksaklıkları hakkında bir duruşma düzenlememekle de suçladı.

“Başkana odaklanmışlardı ve bunu anlıyorum” dedi, “ancak güvenlik hatalarının incelenmesi gerekiyor çünkü böyle bir şeyin tekrar olmasını istemiyoruz. Ve bunun yapıldığını düşünmüyorum. “

Albay Matthews'un 6 Ocak'taki deneyimleri, eski Capitol Polis Şefi Steven A. Sund'ın Pentagon'un “optik” konusunda daha fazla endişe duyduğunu söyleyen açıklaması da dahil olmak üzere, o günkü müdahalede yer alan diğer Columbia Bölgesi yetkilileri ve kolluk kuvvetlerinin ifadeleriyle büyük ölçüde tutarlıdır. Ulusal Muhafızları hızla konuşlandırmak yerine.

“Ateş Altında Cesaret” kitabıyla ilgili bir röportajında ”Pentagon'la telefondaydım ve Ulusal Muhafızlara kaydoldum” dedi. “Birbiri ardına gecikmeler yaşandı.”