Esenyurt’ta site sakinleri tencere tavayla hareket yaptı

semaver

Active member
Esenyurt’ta site sakinleri tencere tavayla hareket yaptı Esenyurt’ta bulunan bir lüks sitede aidatlara yapılan yüksek artırımlar ve idarede usulsüzlük argümanları site sakinlerini isyan ettirdi. yıllardır oturdukları sitede ödedikleri yüksek aidatların karşılığında hizmet alamadıklarını söyleyen site sakinleri, durumu protesto etti. Site idaresinin yaptığı usulsüzlüklerden şikayetçi olan vatandaşlardan kimileri pencerelerde tencere ve tava çalarak, kimileri ise araçlarının kornasına basarak duruma reaksiyon gösterdi.

“ÖNCEKİ AİDAT ÖLÇÜMÜZ 260 LİRAYDI, BUNU BİR KEZDE 450 LİRAYA ÇIKARDILAR”

Sitede yaşayan Cebrail Bekiroğlu, “Yaklaşık 1,5 yıldır burada oturuyorum. Evvelki aidat ölçümüz 260 liraydı, bunu bir seferde 450 liraya çıkardılar. Sitede ortalama bin 300 daire var ve bu toplamda 640 bin lira para yapıyor. Bu kadar paraya karşılık aldığımız hizmeti söylüyorum, çöp alınması ve paklık, diğer hiç bir şey yapılmıyor. Bir aylık para ölçüsü. Beşerler 260 lira öderken bile bunu bile fazla görüyor, görmesi de gerekiyor bence, zira karşılığında hiç bir şey almıyorsunuz” dedi.

“Soğuk suyla yıkanıyoruz, asansörlerimiz bozuk, spor salonumuza giremiyoruz aletler bozuk, havuz bozuk. Yapılan bir tek iş, çöp alınıyor”

Site sakini Oya Küçükel ise, “8 yıldır bu sitede oturuyorum. Bu idareden son derece şikayetçiyim. Son artırım olayı çok yüksek. Soğuk suyla yıkanıyoruz, asansörlerimiz bozuk, spor salonumuza giremiyoruz aletler bozuk, havuz bozuk. Yapılan bir tek iş, çöp alınıyor. Bunun için bu yüksek aidatı ödemek istemiyorum. Aidat 260 liraydı 446 lira oldu, 1+1 bu yanlış anlamayın. Öbür daireler de 550 lira ödeyecek 2+1, esasen diğer metrekare yok burada” diye konuştu.

“SİTE İDARESİ, KENDİ YAKINLARINI SİTEDE İŞE ALIYOR”

Site Sakinleri Derneği İdare Şurası Lider Yardımcısı Volkan Aykut ise, “Esenyurt’ta 5 bin kişilik bir sitede yaşamaktayız. Aidatların artışlarındaki ehli keyif davranışlar, bir idare konseyi oluşuyor, ortalarında karar veriyorlar ve onların bir denetleme sistemi ismi altında denetçileri var lakin hiç kimse, hiç bir denetçi birbirinden haberdar değil ve bu yapılan sonucun onaylandığından dahi haberdar değiller. Yani bu site idarelerinin devlet tarafınca bir biçimde denetlenmesi icap ediyor. Site idare lideri, heyet lideri, yakınlarını buraya sitelere koyuyor, bütün çalışanlarını tekniğinden paklığına kadar ve karşılığında da doğrusu bir hizmet alamıyoruz. Burada toplamda 5 blok, 1300 daire var. 20 asansörümüz var, bunların nereden baksanız yarısından fazlası çalışmamaktadır” biçiminde konuştu.