Erkan Petekkaya: Resmen dolandırıldım!

Tuncay

New member
Şimdilerde Star TV’de ekranlara gelen ‘Sana Söz’ isimli dizide ‘Ömer Komiser’ karakterini canlandıran Erkan Petakkaya’nın, Posta gazetesinden Alev Gürsoy Cimin’e verdiği röportajdan bir kısım şöyleki:

Keyifli bir insan mısınız?

Biraz çabuk parlarım lakin çabuk da sönerim, çabucak geçer. Asla kindar değilim. Yanılgı yaptıysam özür dilerim. Kimselere yanlış yapmam. Yaptıysam da asla bilerek yapmamışımdır. ömrü seviyorum, dünyayı gezmeyi seviyorum. Karım ve çocuğumla 30’dan fazla ülke gezdik. Hayalim tekneyle dünyayı gezmek, dilerim bunu yapabilirim.

‘Kırmızı Oda’ dizisindeki ‘Sadi’ karakteriyle izleyenlerin yüreğine dokundunuz. Bu kadar gerçek oynamayı nasıl başarıyorsunuz?

‘Sadi’ karakteri beni de fazlaca etkiledi. Meslek ömrümde epey özel bir yeri oldu. Büyük bir zevk ve keyifle oynadım. Seyirci de hayli beğendi ve fazlaca keyifli oldum. Nasıl bu kadar gerçek oynuyorum sorusunun karşılığı güç zira bu benim mesleğim. Çok severek yaptığım işim.

Daima başarılı işlerde gördük sizi. Tutmayan bir iş sizi üzer mi?

Bir dizinin tutup tutmayacağını anlamak artık güç. Güya göle maya çalıyoruz. Evvelce senaryoya baktığımızda bir modül anlardık akıbetini. Şu an ne üretimci, ne oyuncu ne de senarist anlıyor. ‘Kesin tutacak’ denen şey olmuyor. ‘Bu olmaz’ denen şey oluyor. Yıpratıcı şeyler.

Şu kişiyi canlandırmak isterdim” söylemiş olduğiniz bir rol var mı?

2001’de bir suikast kararı öldürülen emniyet müdürü Gaffar Okkan’ı oynamayı epeyce isterdim. Hatta bir orta çalıştık üzerinde lakin olmadı. Hayalimdir. Ayrıyeten senaryosu fazlaca uygun yazılmış bir soygun sinemasında oynamak istiyorum.

Ticaretle de ilgileniyordunuz. Pandemi sizi ne kadar etkiledi?

Bir restoranım vardı, 2.5 yıl evvelce sattım ancak hâlâ paramı alamadım. Ben saf adamımdır, insanlara inanırım ve resmen dolandırıldım…

“Bildiğiniz profesyonel dolandırıcılara denk geldim. Sıhhat olsun! Bu işin mahkemesi, adaleti var. Bir biçimde hakkımı alırım ancak ticaret bana göre değil. Herkes kendi işini yapmalı. Bir de başında durmadığın iş senin isin değilmiş. Onu anladım.”

hayatın sırrını çözdünüz mü?

Güzel insan olmak, insanlara yardım edebilmek, ömrün tadını çıkarabilmek. esasen gözünün epeyce üstlerde olmaması gerekiyor insanın. Ekstrem durumlar hariç memnunluk ve mutsuzluk dünyaya adil bir biçimde dağıtıldı. Değişen yalnızca otomobilin direksiyonu ile halının kalınlığıdır. Memnunluk, huzur insanın ortasında.

Türkiye’nin genel durumuyla ilgili neler söylersiniz?

Ülkemi ve insanlarımızı hayli seviyorum. Tabiata daha yeterli bakarsak, işimizi daha âlâ yaparsak, dürüst, yardımsever olursak, dünyanın en başarılı ve refahı en yüksek ülkelerinden biri olabiliriz. Yalnızca ülkemiz değil, dünya da güç bir vakitten geçiyor. Bayanlara, çocuklara, hayvanlara kimse şiddet uygulayamaz! Çok ülke gördüm ancak inanın dünya bir yana, biz Türkler bir yana.