Erdoğan’ın bu sonucu en çok onları üzecek

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu, Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Lideri Tayyip Erdoğan‘ın sonucu ile bakılırsavden alındı.

Kayyum tenkitleri gelen Bulu’nun en büyük destekçileri olarak kamuoyunda dikkat çeken isimlerin ne reaksiyon vereceği merak konusu oldu.

195 gün daha sonra Erdoğan’ın talimatı ile misyondan alınan Bulu’ya sahip çıkan başta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TRT’ye atanan Sabah Gazetesi muharriri Hilal Kaplan, Türkiye Gazetesi muharriri Cem Küçük‘e gözler çevrildi.

KİM NE DEMİŞTİ?

Bulu’nun ‘intihal’ argümanlarıyla ilgili reaksiyon gösteren öğrencilerin tersine; mevzuyu ‘elitizme’ taşıyan ‘Anadolu beşerinin tesirli konuma’ gelmesinin istenmediğine bağlayan reaksiyonlar ayyuka çıkmıştı.

BAKAN SOYLU

Bakan Soylu ‘kayyum rektör’ tabirini eleştirmiş “Dün de öğrenciler rastgele bir yetkinlik sahibi değildi bugün de değil. Bu faşist bir yaklaşım, hakikat bir yaklaşım değil. Kendi rektörünüzle ilgili bu biçimde bir tutumu koymanız yanlışsız değil. Bu siyasal bir yaklaşımdır” sözlerini kullanmıştı.

HASRET GÜÇLÜ

AKP Genel Lider Yardımcısı, Sivil Toplum ve Halkla Alakalar Lideri Hasret Güçlü de şöyle deseğini göstermişti:

“Melih Bulu Beyefendisi epeyce güzel tanıyan bir beşerim bizim arkadaşımız, dostumuz. AK Parti’de birlikte bakılırsav yaptık. 6 yıldan fazla birebir masa etrafında oturduk, çalıştık. Uzun vakittir bu biçimde bir haksızlık görmedim.”

HİLAL KAPLAN

Hilal Kaplan da “Bir Boğaziçi mezunu olarak, kerameti kendinden menkul bir kibirle size karşı çıkacaklar olacağını biliyorum ve aldırmadan yolunuza devam etmenizi bekliyorum. Boğaziçi yalnızca elitistlerin değil, milletindir. Allah muvaffak etsin” takviyesini vermişti.

CEM KÜÇÜK

Cem Küçük ise “Anadolu insanı tesirli bir pozisyona gelsin istemiyorlar” reaksiyonunu göstermişti.