Erdoğan Soylu’nun takımını sildi

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
İçişleri Bakanlığı, geçen cuma yayımladığı kararnameyle yurt genelinde ve bakanlık merkez teşkilatında nispî olan kaymakamlar ve vali yardımcıları içinde yeni atamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın onayı ile yayımlanan kararnameyle 99 ilçeye kaymakamlık kursunu bitiren yeni kaymakamlar atanırken, daha kıdemli 525 kaymakam ve vali yardımcısı da yer değiştirdi.

Şardan yazısında ayrıyeten, “2021 yılı mülki yönetim yaz kararnamesine göz atanlar, 47’si kaymakam, 16’sı vali yardımcısı olmak üzere 63 mülki yönetim amirinin, kızağa çekilerek vilayet hukuk işleri müdürlükleri bünyesine alındığını bakılırsacekler.” dedi.

Şardan, uzun vakittir kararnameleri takip ettiğini belirterek şimdiye kadar bu kadar kalabalık bir liste görmediğini söylemiş oldu. Kızağa çekilen kaymakamların büyük kısmı FETÖ ile bağı olduğunu da yazan Şardan, “Kızağa çekilen kaymakamlar içinde İçişleri Bakanlığı’nca daha evvel “kayyım” olarak nazaranvlendirilenler olduğunu ekleme yapayım! Kızağa çekilen isimler içinde Mülkiye Teftiş Heyeti müfettişlerinden Mümin Öztürk ve Veysel Çiftçi de yer aldı” dedi.

“SOYLU’YU RAHATSIZ ETTİ”

Şardan yazısında, “İçişleri Bakanlığı birincisi geçen Eylülde olmak üzere üç kere FETÖ’ ile bağı bulunduğu sebebi öne sürülerek onlarca kaymakamı vazifeden aldı. Birincisi topluca yapılan bir bakılırsavden almaydı. Lakin bu süreç, bilhassa atama kararnamelerini hazırlayan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayından geçiren İçişleri Bakanı Soylu’yu rahatsız etti” tabirlerini kullandı.

Şardan’ın yazısının ilgili kısmı şöyleki:

“Uzun yıllardır kararnameleri takip eden bu satırların müellifi olarak şimdiye kadar bir kararnamede bu kadar fazlaca kızağa alınan kaymakam olmadığını söyleyebilirim

İçişleri Bakanlığı, geçen cuma yayımladığı kararnameyle yurt genelinde ve bakanlık merkez teşkilatında misyon yapan kaymakamlar ile vali yardımcıları içinde yeni atamaları gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayladığı kararnameyle 99 ilçeye kaymakamlık kursunu bitiren yeni kaymakamlar atanırken, daha kıdemli 525 kaymakam ve vali yardımcısı da yer değiştirdi.

Büyüteç’in başlığının özel bir manası var kuşkusuz.

2021 yılı mülki yönetim yaz kararnamesine göz atanlar, 47’si kaymakam, 16’sı vali yardımcısı olmak üzere 63 mülki yönetim amirinin, kızağa çekilerek vilayet hukuk işleri müdürlükleri bünyesine alındığını nazarancekler.

Listede yer alan vali yardımcılığının idari bir misyon olduğunu ve bu nazaranvdeki mülki yönetim amirlerinin aslında kaymakam takımında nazaranv yaptıklarını hatırlatayım.

Öncelikle; bu yılki mülki yönetim kararnamesinin, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen “FETÖ’nün mülki yönetim yapılanması” soruşturmasının gölgesinde hazırlanıp yayımlandığını belirteyim.

Hatırlanacağı üzere İçişleri Bakanlığı birincisi geçen eylülde olmak üzere üç sefer FETÖ’ ile bağı bulunduğu sebebi öne sürülerek onlarca kaymakamı bakılırsavden aldı.

Birincisi topluca yapılan bir bakılırsavden almaydı. Fakat bu süreç, bilhassa atama kararnamelerini hazırlayan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayından geçiren İçişleri Bakanı Soylu’yu rahatsız etti.

Soylu’nun kamuoyu nezdinde tartışılmaya başlanması üzerine yılbaşından daha sonra gerçekleşen misyondan almalar ise, sessiz sedasız tek tek yapıldı.

Bu nazaranvden almaların öne sürülen nedeni, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kelamını ettiğim soruşturmasıydı, olağan olarak.

Savcılık hala soruşturmayı yürütüyor. Soruşturma kapsamında 400 ötüründa kaymakam ve 40 kadar da kaymakamların FETÖ ile bağını kuran mahrem imamların bulunduğu kaynaklarca söz ediliyor.

Ayrıyeten, MİT’in FETÖ ile bağı bulunan kaymakamlarla ilgili ayrıntıları savcılıkla paylaştığı biliniyor.

Natürel, “konuşan” mahrem imamlar var, “itirafçı” olmak isteyen kaymakamlar var. Savcılık, elde edilen bilgilerle her geçen gün soruşturmanın boyutunu genişletiyor.

Hukuk işleri müdürlüğüne atananların hepsini “FETÖ ile bağlantılı” olarak görmek olağan olarak gerçek olmaz. Sıhhat problemleri, özel hayatta yaşadıkları sorunlar yahut öteki münasebetlerle faal bakılırsavden ayrılmak isteyen ya da çalışmasından mutlu olunmayan kaymakamlar da kimi birtakım bu takıma atanıyorlar.

Fakat, kızağa çekilen kaymakamların büyük kısmı FETÖ ile bağı olduğu ortaya çıkarılanlardan ne yazık ki.

Uzun yıllardır kararnameleri takip eden bu satırların müellifi olarak şimdiye kadar bir kararnamede bu kadar epeyce kızağa alınan kaymakam olmadığını söyleyebilirim.