Erdoğan 14 yaşındaki çocuğa açtığı ‘cumhurbaşkanına hakaret’ davasını geri çekti

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
Sözcü müellifi Yılmaz Özdil, “14 yaşında bir çocuğumuz, cumhurbaşkanına hakaret ettiği sebebi öne sürülerek cumhurbaşkanlığı bağlantı merkezine şikayet edilmiş, konutundan polisle aldırılmış, karakola çektirilmiş, savcıya gdolayılmüş, isimli tıp’a gdolayılmüş, dava açılmış, üç yıla kadar mahpusu isteniyordu” sözlerini kullandı.

Üstelik, 14 yaşındaki çocuğumuz bir instagram paylaşımı niçiniyle şikayet edilmişti lakin, o iletide ne cumhurbaşkanının ismi geçiyordu, ne de cumhurbaşkanlığı makamı… Bırakın cumhurbaşkanını, rastgele bir şahsa bile hakaret yoktu” diyen Özdil, çocuğun paylaşımında, “813 Mit casusu nerde? 128 milyar dolar nerede? Rahip Brunson nerede? Hacı hoca söylemiş olduğiniz Gülen nerede? Ruslar tarafınca bombalanan şehitlerimiz nerede? Ulu şehitlerimize leş, Apo’ya sayın diyen kişi niye hâlâ orda? Kozmik odada Avrupa’ya verilen bâtın bilgiler nerede?” diye yazdığını aktardı.

Birinci duruşmanın gerçekleşmesi beklenirken, davada yeni bir gelişme olduğunu tabir eden Özdil, şu sözleri kullandı:

Bunların hepsi gazetelerde esasen bangır bangır yazılan sorulardı. Her akşam haber kanallarında saatlerce konuşulan hususlardı. Milletvekillerinin Tbmm’de soru önergesini bile verdiği sorulardı.

Ben de oturdum, “bu dava tarihe geçecek” başlığıyla bir yazı kaleme aldım. 14 yaşındaki çocuğumuzun savunmasını Celal Ülgen’in üstlendiğini, birinci duruşmasının önümüzdeki ay yapılacağını yazdım.

Dava çabucak hemen görülmeden tarihe geçti! Zira tarihte görülmemiş bir olay yaşandı. Asrın başkanımız şikayetini geri çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün, özel avukatı aracılığıyla İstanbul Anadolu Mahkemesi’ne şu resmi dilekçeyi gönderdi:

“Mahkemenizin evrakındaki çocuk hakkında, toplumsal medya üzerinden yaptığı paylaşım niçiniyle, her ne kadar ‘Cumhurbaşkanına Hakaret’ kabahati kapsamında kamu davası açılmışsa da, çocuğun yaşı gözetilerek, gördüğümüz gerek üzerine kabahat hakkında şikayetimiz bulunmamaktadır. Şikayet hakkından feragat ettiğimizi bildirir, gereğinin yapılmasını arz ederiz. Müşteki Sn. Recep Tayyip Erdoğan Vekili Av. Ahmet Özel”

bu biçimdece yüreğimizi sızlatan hadise, sürpriz ve tarihi biçimde tatlıya bağlandı.”

Özdil, olayla ilgili şu değerlendirmede bulundu:

“Hadise aslına bakarsanız acıklıydı fakat, vakit içindeması ekstra acıklıydı.

Zira bir yandan, dokuz yaşındaki çocuğun eline mikrofon tutuşturuluyor, Chp genel liderine “hain” diye bağırması gevrek gevrek gülerek seyrediliyor, “çocuk ne demiş değerli değil, nihayetinde çocuktur” deniyor… Beri yandan, 14 yaşındaki çocuğun üç yıla kadar mahpusu isteniyordu.