Erdal Özyağcılar’dan güldüren Aydın Engin anısı

Suzan

New member
Usta tiyatrocu Erdal Özyağcılar, evvelki gün ömrünü kaybeden gazeteci Aydın Engin ile ilgili dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

Aydın Engin’in yazdığı ve Anadolu’da 783 kere oynanan “Danıştay sonucu ile Dönemi Süleyman” isimli tiyatro oyununun afişini paylaşan Erdal Özyağcılar, şu tabirleri paylaştı:

“Yazan: Aydın Engin… Bu oyun bütün Anadolu’yu dolaşıp 783 defa oynandı… Işıklar ortasında yatsın, Allah rahmet eylesin…

Ve o devrin Başbakanı merhum Süleyman Demirel ile bir anısını şu biçimde anlatıyor:

Uçakla Ankara’ya dönerken Demirel, uçaktaki her uzunluktan ve çizgiden gazeteci milletine bir teklif yaptı:

– Herkes bir kâğıda seçim kararı kestirimlerini yazsın. İsmini yazmayı da unutmasın. En âlâ kararı bilen gazeteciye bir kol saati armağan edeceğim.

İki gün daha sonra, Demirel Ankara’da ‘Millet bize muhalefet misyonu verdi’ diyeceği bir basın toplantısı düzenledi. Yeni Ortam basın toplantısında Ankara Temsilsisi Mustafa Ekmekçi ve Yazı İşleri Müdürü Aydın Engin ile temsil edildi.

Basın toplantısı bitti. Mustafa (Ekmekçi) ağabeyim, ‘Gel şu senin saati isteyelim’ dedi. bir arada, salonu terk etmeye hazırlanan Demirel’in yanına gittik. Mustafa Ekmekçi konuştu:

– Süleyman Beyefendi en yeterli seçim varsayımını benim Yazı Müdürüm yaptı, biliyorsunuz.

Demirel seçim hezimetini gülümsemesiyle nasıl örttüyse, soruyu da birebir gülücükle karşıladı:

– Biliyorum.

– E şu armağan saat problemi ne olacak efendim?

Karşılık tıpkı gülücükle ve ben güya orada değilmişim üzere yalnızca Mustafa Ekmekçiye bakarak geldi:

– Söyle ona, Devr-i Süleyman oyunundan, yani benim üstümden, benim sayemde hayli para kazandı o. Saati de kendi alıversin artık…”

İşte o paylaşım: