EPDK’dan ön lisans mühletleri ve tesis tamamlama tarihlerinde değişiklik

Zeytin

Global Mod
Global Mod
Güç Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK), ön lisans müddetleri ve tesis tamamlama tarihlerine ait kararları Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

EPDK, 25 Haziran 2020’de Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 9394 sayılı ön lisans mühletleri ile tesis tamamlama tarihinin belirlenmesinde referans alınacak inşaat mühletlerine ait heyet sonucunın yürürlükten kaldırılmasına karar verdi.

Yürürlükten kaldırılan şura sonucunın yerine yenisinin onaylanarak, Resmi Gazete’de yayımlanmak üzere Cumhurbaşkanlığına gönderilmesi kararlaştırıldı.

Yeni karara bakılırsa, üretim lisans müracaatları kapsamında kurulması planlanan elektrik depolama ünitesi için ayrıyeten inşaat müddeti verilmeyecek. Mevcut üretim, lisanslar kapsamındaki üretim tesislerine bütünleşik elektrik depolama ünitesi yahut üniteleri kurulması durumunda, üretim tesisinin işletmede olup olmadığına bakılmaksızın kurulması planlanan depolama ünitesi yahut üniteleri için elektrik depolama ünite sayısı ve konseyi güçlerinden bağımsız olarak 18 ay inşaat mühleti, tesis tamamlanma mühleti olarak verilecek.

Ayrıyeten, tedarik lisansları kapsamında kurulması planlanan müstakil elektrik depolama tesisleri için 18 ay inşaat müddeti, tesis tamamlama müddeti olacak. Bu müddet kelam konusu lisansa eklenecek her bir elektrik depolama tesisi için ayrıyeten uygulanacak.

Okumaya devam et...