Enes Kara’nın cemaat yurdundaki baskıları anlattığı görüntüye yayın yasağı!

semaver

Active member
Enes Kara’nın cemaat yurdundaki baskıları anlattığı görüntüye yayın yasağı! Tahsilini sürdürdüğü Elazığ’da, ailesinin baskısı ile bir cemaat yurdunda kalan ve gördüğü sistematik baskı kararı hayatına son veren Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara’nın görüntüsüne yayın yasağı geldi.

Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı
tarafınca yapılan yazılı açıklamada, “Elazığ’da intihar eden Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara’nın intiharından evvel çektiği görüntünün toplumsal medya ve internet sitelerinde paylaşılması üzerine, çocukların ve gençlerin ruh sıhhatinin korunması emeliyle Bakanlığımızca yasal teşebbüste bulunulmuştur. Yasal mevzuat uyarınca çocukların ruh sıhhatini bozabilecek, şiddete ve intihara yönlendirebilecek, intiharı özendirebilecek kelam konusu görüntüyü içeren paylaşımların yayından kaldırılması ve erişimin engellenmesi Ankara 8. Sulh Ceza Hâkimliğinden talep edilmiştir. Talebimiz mahkeme tarafınca kabul edilmiştir” denildi.

Açıklamada, “Bu üzere içeriklerin her yaştan çocuğun erişimine açık mecralarda paylaşılması, çocukların sağlıklı ruhsal gelişmenine ziyan vermektedir. Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı olarak, çocuklarımızı her türlü tehlikeli içerikten muhafaza bakılırsav ve sorumluluğumuzu hassasiyetle yerine getirmekte kararlıyız. Tüm kamuoyunu da bu noktada hassas davranmaya davet ediyoruz” sözlerine yer verildi.

Enes Kara görüntüde cemaat yurdundaki baskılardan ve ailesinin zorlamalarından bahsediyordu.

ENES KARA CEMAAT YURDUNDA KALMAYA ZORLANDIĞINI ANLATMIŞTI

Kara, kelam konusu görüntüde şu tabirleri kullanıyor:

“Şu an onların zoruyla cemaat yurdunda kalıyorum kalıyorum. Lisede ve ortaokulda bir daha bu biçimde medreselere sıkça geliyordum kimi tatillerde yatılı kalıyordum. bu biçimdelar da istemiyordum fakat ailem zorluyordu ve haftada 1-2 gün geliyordum ya da yılda 1-2 hafta yatılı kalıyordum fazlaca da kolay olsa gerekdi bir de en çok üniversiteye kadar gelirim aslına bakarsanız diye düşünüyordum. Burda vakit namazları zarurî. Cemaat formunda kılıyoruz namazdan daha sonra ders var vs. 30dk sürüyor yaklaşık her vakit, günlük 1 saat burda olan kitaplardan okuman zarurî haftanın 3 günü cemaat dersine katılman zarurî yemekleri bir daha öğrenciler yapıyor, haftanın 1 günü paklığı bir daha biz yapıyoruz. Sabah namazıyla uyanıyorum, okula gidiyorum geliyorum, akşam namazı, yemek, okuma, yatsı namazı, cemaat dersi daha sonra saat 10 aslına bakarsan sonraki gün yeniden 6.30 üzere tekrar namaza uyanıyorum. Pazartesileri bu biçimde , öteki günler de cemaat dersi yok bir tek 8’de özgür oluyorum,hafta sonu da emsal bir daha 3 saat üzere bir şey kalıyor ve kalan vakitte adam akıllı ders de çalışamıyorum zira ruhsal olarak yorgun oluyorum.

Bu 2 sorunu farklı ayrı düşününce aslında katlanalamayacak şeyler değil ancak bunları birleştirince tüm yaşama sevincimi alıyor, özgür hissetmiyorum kendimi 24 saatten kendime ayırabildiğim 3 saat falan.”