Emekli Korgeneral Metin Yavuz Yalçın ömrünü kaybetti

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
Kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırılan emekli Korgeneral Metin Yavuz Yalçın, dün akşam saatlerinde hayatını kaybetti.

Emekli Korgeneral Metin Yavuz Yalçın, çarşamba günü geçirdiği kalp krizi daha sonrası Dokuz Eylül Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılmıştı. Yalçın, burada yapılan müdahalelere karşın hayatını yitirdi.

Emekli Korgeneral Metin Yavuz Yalçın’ın cenazesi 23 Ağustos 2021 Pazartesi günü Narlıdere Merkez Camii’nde kılınacak öğlen namazı daha sonrası toprağa verilecek.

FETÖ’NÜN KUMPASINA UĞRAMIŞTI

Kocaeli Muhabere Hizmet Dayanak Eğitim Kumandanı iken FETÖ’cülerin şantajları daha sonrası istifa eden Korgeneral Metin Yavuz Yalçın, daha sonrasında kumpaslara uğramıştı. 2010 yılında gözaltına alınan Yalçın kısa müddet daha sonra tutuklanmış ve “Balyoz Kumpası”ndan 18 yıl mahpus cezası almıştı. Balyoz kumpasında hakkındaki beraat sonucu geçen aylarda Yargıtay tarafınca bozulan Yalçın, iddianamesini FETÖ’cü savcıların yazdığı “28 Şubat Davası”nın da tutuksuz sanığıydı.

Mavi Vatan’ın isim babası emekli Tümamiral Cem Gürdeniz, Yalçın’ın akabinde toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Hukukun siyasi araç olduğu bir ortamda cüret ve fazilet mumla aranır. General Metin Yavuz Yalçın ikisine de sahipti. Hüznüm büyüktür. Aziz anısı önünde hürmetle eğiliyorum Allahtan rahmet sevdiklerine sabır diliyorum. Rotası cennet olsun” diye yazdı.

Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz ise, “E. Korgeneral Metin Yavuz Yalçın’ı kaybetmenin hüznü ortasındayız. Mertlik ve yiğitlik sembolü bir komutanımızdı. Ruhu şadolsun” diye belirtti.

Emekli Tümgeneral Beyazıt Karataş da, Yalçın’ın akabinde, “Değerli Kumandanım, E.Korg.Metin Yavuz Yalçın hayatını kaybetti. Efendiliği ve astlarına yaklaşımı ile örnek bir Kumandandı. #FETÖ kumpaslarının tam gayesi oldu. Hiç eğilip bükülmedi daima dik durdu. Allah rahmet eylesin, Ruhu şad yeri Cennet olsun” iletisini paylaştı.