Elon Musk’ın anketinden ne çıktı

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
Tesla ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk, Twitter üzerinden bir anket yaptı. Ankette; “Tesla hisselerimini yüzde 10’unu satmayı öneriyorum, destekliyor musunuz?” sorusunu sordu.
Sputnik News’in haberine bakılırsa; Ankete katılan 3.5 milyon iştirakçinin yüzde 57.9’u Musk’ın paylarını satmasını tarafında oy kullandı. Oylamanın sona ermesinin akabinde Elon Musk, “neticelerin her ikisine de hazırlıklıydım” açıklamasını yaptı.
ABD’de birtakım Demokratlar “milyarderler vergisi” isminde yeni bir vergi gündeme getirdiler. Bu durum karşısında Musk yaptığı açıklamada şunları söylemiş oldu: “hiç bir yerden maaş ya da ikramiye almıyorum elimde yalnızca paylarım var ve bu vergiyi ödeyebilmenin tek yolu da pay satmak”

Elektrikli araç üreten Tesla’nın yüzde 10 payı yaklaşık olarak 21 milyar dolara denk geliyor.
BM yetkilisi Elon Musk’un gelirinin yüzde 2’sinin dünya açlığının çözülmesinde tesirli olabileceğini söylemiş oldu. Elon Musk ise bu durum desteklenirse Tesla’nın paylarını satacağını lisana getirdi.