Elia Bombardelli, YouTube'da matematik öğreten profesör: “Öğrenmek için doğru yer”

Suzan

New member
Bir zamanlar “iyi öğretmen” TV vardı. İçinde yapılan RAI. Altmışlı yıllarda, pedagog Alberto Manzi, öncesi grupta İtalyan ve matematik öğretti, “Asla çok geç” yayınıyla. Ancak bugün eğitim geçiyor YouTube.

Youtube 20 yıl

Yirmi Yıllık YouTube: Platform TV'ye odaklanıyor

Federico Ferrazza tarafından

14 Şubat 2025

Elia Bombardelli37 -Rovereto'daki Steam Lisesi Profesörü ve Milano'daki Bocconi'de, matematik video seçimlerini paylaşmak için Google akış platformunu kullanıyor. Bombardelli kanalına 573 bin kişi kaydoldu. Genel görüşler 130 milyondan fazla.

Etkileyici sayılar, ama bu fikir size nasıl geldi?

“On beş yıl önce bir üniversite sınavına daha iyi hazırlanmak için İngilizce video kullanmaya başladım. Öğretmen olduğumda, İtalyanca'da çevrimiçi amirler için benzer bir malzeme olmadığını fark ettim. Bu yüzden onları derslerim için yapmaya başladım. “

Ve onları YouTube'a koydu.

“Evet, çünkü o zamanlar videoları ücretsiz olarak yüklemeye ve görmeye izin veren çok az platformdan biriydi. 2012 ve alternatif karmaşık ve pahalı bir web sitesi oluşturmak olacaktır. “

Sadece bundan yaşayabilir misin?

Benim amacım değil. Videolarımı her zaman sınıfta yaptığım işin bir entegrasyonu olarak düşündüm. “

Onun takipçileri kim?

“Bir konuyu gözden geçirmek isteyen amirlerin öğrencileri bir doğrulama göz önüne alındığında. Aynı zamanda ilk yılın üniversite öğrencileri. Ve sonra videolarımı öğrencileriyle kullanan STEM konularının (Matematik ve Fizik, Editörün Notu) meslektaşları “.

Kanalınızda her şeyi açıklar: çarpımlardan işlevlere. Yapay zekadan daha iyi olduğunuzu mu düşünüyorsun?

“Karşılaştırma imkansız, ancak yapay zekanın okul üzerindeki etkisine büyük ilgi duyuyorum: bence çocuklara nasıl erdemli bir şekilde kullanılacağını açıklamak gerekiyor”.

Kurslarınıza ek olarak öğrencileriniz YouTube'da ne görüyor?

“Oyun, kişisel vlog, çok fazla spor. Ama aynı zamanda kurslar ve öğreticiler: Öğrenmek için çok sayıda kaliteli materyal var “.

Sizce neden televizyonda YouTuber çalışmıyor?

“Televizyon deneyimim yok, ama sanırım farklı dinamikler devralıyor. YouTube'da bir topluluk etkisi var: İnsanlar sizi tarzınız ve özgünlüğünüz için takip ediyor. TV'de daha yetişkin bir kitle, diğer zamanlar ve diğer kurallar var “.

Ama televizyonda bir program yapar mısın?

“Hayır, şu anda sınıfı tutmayı tercih ediyorum. Ve YouTube'u tercih etmeye devam ediyorum ”.