Elektrik devriminin vaizi Fabrizio Martini

Suzan

New member
“Öğrendiğim en güzel şey ne biliyor musun? Bu gezegendeki hepimizin daha iyi bir dünya istediğini. Bu mu iyiliğin güçleri kötülükten daha güçlüdür. Elektrik devrimine inanıyorum”.

Lityum piller için akıllı bir beyin geliştirdi (yalnızca değil). Eve-AI adını verdi. Bir iş kurdunuz ve Amerika’da kazandınız. Ve şimdi fatura kesiyor, turları duyuruyor ve geri dönme hayalleri kuruyor. Bu İtalyan bir kurucunun hikayesiya da 21 yaşında Boston Üniversitesi’nde yüksek lisans yapmak için Milano’dan ayrıldığını. Beklenen kalış süresi: bir yıl. 13 oldu ve hala dönmedi.

Önce ABD hükümeti için çalışın. Sonra NASA için. Venüs’ü keşfedecek elektrikli bir insansız hava aracının pili için bir patent oluşturur. İşler. Bir ara NASA’dan o patentin sahipliğini talep eder ve kendi şirketini kurar. o 1986 doğumlu Fabrizio Martini. 2015 yılında Boston’da veri, makine öğrenimi, yapay zeka ve elektrifikasyonu birleştiren bir şirket olan Electra Vehicles’ı kurdu. Milan merkezli bir risk sermayesi aracı olan United Ventures liderliğindeki 21 milyon dolarlık turu yeni kapattı. yatırımcılar. Neredeyse tamamı İtalyan.

Tarih

Gizlilik ve yüz tanıma: Bir İtalyan girişiminin olumsuz kıyafetleri bizi AI’lardan saklayacak

kaydeden Emanuele Capone

26 Ağustos 2022

“Geliştirdiğimiz yazılımlar, 360 derece veri analizi sayesinde, lityum pillerin ömrünü, ömrünü ve güvenliğini artırabilir. Şimdi bunları otomotiv alanında lisans altında satıyoruz, ancak aviyonik, robotik, sabit depolama gibi diğer alanlarda da faaliyet gösterebiliriz. Aküden, sürücüden ve sürüş tarzından (en az 7 tanesi tanınmış, ed), araç türünden ve ortamdan gelen sinir ağları verilerini besliyoruz. Sonuç? Her bir pilin performansını artırabiliriz %28 oranında, 6-7 yerine 14-15 yıl dayanmasını sağlayın. Ve hasarı 3 ay önceden tahmin edin.”

Martini 36 yaşında ve hayatta hizmet edebileceklerden oluşan bir soyağacına sahip. Girişimcilerin oğlu, MotoGP ve araba tutkunu. Sadece bisikletle dolaşıyor. Politecnico di Milano’da üç yıllık derece: Araç dinamiği. 21 yaşında, Boston’daki Northeastern Üniversitesi’nde Pil ve Enerji depolama alanında doktora yapmak için yurt dışında bulunuyor. Sonra üniversite onu iş dünyasına sokar. 22 yaşında ABD hükümeti için yenilikçi piller geliştiriyor: önce Enerji Bakanlığı ve ardından Savunma Bakanlığı için. 23 yaşında Amerika ona pil yapması için 5 milyon dolar verir ve ondan sonuçlarını çölde, Houston ve Cape Canaveral’da göstermesini ister. Buradan NASA’ya varıyor: “Orada her şey filmlerde gördüğünüz gibi oluyor. Sizden bir silindiri üçgen bir şekle sığdırmanızı istiyorlar ve asla bunun yapılamayacağının veya zor olduğunun söylenmesini istemiyorlar. Neredeyse imkansız olsa bile yapabileceğini duymak istiyorum. Onlar Venüs’ün keşfi üzerinde çalışmak elektrikli dronlar aracılığıyla ve o ortam için ideal pili bulmamı istediler. O proje için bir yazılım geliştirdim. Yıllar geçtikçe, bir iş kurmak için NASA’ya patent başvurusunda bulundum”. “ABD’de 4 yıl kalmanız şartıyla” evet cevabını verdiler. Ve böylece “Tüm birikimlerimi, 65.000 doları yatırdım ve ayrıldım. Sonra Massachusetts Eyaleti bana 300.000 $ hibe verdi, Amazon Web Service bana 150.000 $ daha verdi. Şirketlerin çok fazla verisi vardı ve bunlarla ne yapacaklarını bilemiyorlardı.. Onlara bakmayı, analiz etmeyi ve ardından onlara pek çok yararlı bilgi vermeyi teklif ettik. Hemen faturalandırmaya başladık.”

Artık bir Amerikan vatandaşı olan, iki yıl önce 50 kişilik bir ekibe liderlik eden Fabrizio. yılda 10 milyon dolar ciro, Avrupa’da da ofis açmaya karar veriyor. Ve Paris, Münih, Frankfurt ve Torino Piedmont başkentini seçiyor: “Çünkü burada yatırımcılar bulduk, Piedmont Bölgesi’nin desteğini aldık ve la gibi bir etkinlik yaptık. İtalyan Teknoloji Haftası”.

22 Şubat 2023 tarihinde duyurulan yeni turda, Stellantis Ventures da katıldı ve LIFTT ve Investors Club gibi ilgisini yeniden teyit eden önceki yatırımcılar. Tura BlackBerry Limited de katıldı: “Bugün Torino ve Boston arasında 50 kişi daha işe almayı umuyoruz. Teknolojilerimizi araçlara taşımak ve otomobil üreticileriyle ticari anlaşmalar yapmak istiyoruz.”

başlangıçlar

Poke House’un yükselişi: Milano’dan Miami’ye ve ciro 100 milyona yükseldi

kaydeden Giulia Cimpanelli

04 Mart 2023

Tekrar: “Sormamayı öğrendim. NASA’nın patentimi geri vermesini beklemiyordum ama verdi.. Her sorunun arkasında her zaman bir çözüm olduğunu öğrendim. Bu gezegendeki hepimizin daha iyi bir dünya istediğini öğrendim. Ve iyi bir amaç için birleştiğinizde, iyiliğin güçleri kötülükten daha güçlüdür. Bütün varlığımı bu işe adadım. Babam bana ne yapacağımı sordu, ben de üzerime düşeni yapmak istediğimi söyledim. İklim değişikliği bizi üzüyor. Adam tüm bunları katlanarak hızlandırıyor. Elektriğe geçiş, yenilenebilir enerjilere geçiş gibi zorunludur. Benzinli ve dizel araba satışı 2035’ten itibaren Kaliforniya’da yasaklanacak. Avrupa da aynısını yapacak. Herkesin bunun farkında olması ve acele etmesi önemlidir. Tüm otomobil üreticileri elektrifikasyona milyarlarca yatırım yapıyor. Elektrikli otomobil satışları her yıl ikiye katlanıyor. 10-15 yıl içinde hepimiz bir tane almak için bir teşvikimiz olacak. Diğer şeylerin yanı sıra, onları sürmek daha eğlenceli”.

Boston’da Martini, “bisikletli girişimci” olarak bilinir.bir dizi arabanın arkasında iki tekerlek üzerinde durmak dizel ve benzin var olan en hoş şey değil. Büyük elektrik akımını gördüğümde kendime bu akımın 20 yıl değil daha az sürmesi için üzerime düşeni yapmak istediğimi söyledim. 100 yıllık geçmişe sahip bir çiçekçilik şirketini yöneten ailemden iş riski ve insan sermayesi tutkusu aldım. Tüm iş arkadaşlarımın Electra’nın küçük bir kısmı var. Sadece elektrik kavramını ifade ettiği için değil, aynı zamanda bir kadın adı olduğu için de bu isimle anılır. Cinsiyet eşitliğine inanıyorum. İki yıl öncesine kadar devam edebildim ekibimde aynı sayıda kadın ve erkek. Bugün STEM konularında uzmanlaşmış kadınları bulmakta zorlanıyorum. Çeşitliliğe inanıyorum. Electra’da tüm kökenlerden, tüm dinlerden, tüm cinsiyetlerden insanları bulacaksınız. Amerika Birleşik Devletleri’nde ve ayrıca Torino’da hayatlarını ve başkalarının hayatlarını iyileştirme arzusuyla ve ardından gelecekler için daha iyi bir gelecek dileyen insanlarla tanıştım. Bu benim için tüm farkı yarattı. Geri dönmeyi düşünüyorum. İtalyan ekosistemi için endişelendim ama her ay gelişiyor. Birçoğunda geri gelmek güzel olurdu. Electra ve Amerika bana kendimi ifade etme fırsatı verdi ama İtalya’da kendimi evimde gibi hissediyorum. Bununla birlikte, iki şey yapılmalıdır: çift, hatta üçlü, Önümüzdeki birkaç yıl içinde beklenen teknoloji yatırımları ve gençleri startupları büyük şirketlere tercih etmeye itiyor. Üniversitelerden İtalyan öğrenci almakta zorlanıyoruz. Yeni nesillerde bile hala gelenekçi miyiz?”.