Elektriğe zam mı yapılacak? EPDK'dan açıklama

celikci

New member
Elektriğe zam mı yapılacak? EPDK'dan açıklama
Son dönemde sık sık gündeme gelen elektrik zammı iddialarıyla ilgili en yetkili kurumdan açıklama geldi. Enerji Piyasası Denetleme Kurumu, elektriğe patron kurtarma zammı iddialarına yanıt verdi. Elektrik şirketlerine herhangi bir yardımın söz konusu olmadığını aktaran kurum, tüketicilerin faturalarına maliyet yansıtılacağına dair iddiaların da gerçeği yansıtmadığını belirtti. İşte detaylar... Elektriğe Zam Yapılacak İddiasıGeride bıraktığımız günlerde bir gazetede 'Elektriğe Patron Zammı' başlıklı bir haber yer almış ve bu haberle birlikte pandemi döneminde büyük sıkıntılar yaşayan elektrik şirketlerine milyarlarca lira yardım yapılacağı ve yapılacak yardımın parasının tüketicilerin elektrik faturalarına yansıtılacağı iddiaları gündeme gelmişti. Peş peşe gelen bu iddiaların ardından Enerji Piyasası Denetleme Kurumu konuyla ilgili açıklama yaptı. EPDK'dan AçıklamaElektriğe zam yapılacağına dair iddiaların ardından açıklama yapan EPDK, bahsedildiği gibi elektrik şirketlerine herhangi bir yardım söz konusu olmadığını, bu yardım iddialarının yanında tüketicilerin faturalarına maliyet yansıtılacağı iddialarının da kesinlikle gerçeği yansıtmadığını duyurdu. 'Faturalara Bir Bedel Yansıtılması Kesinlikle Söz Konusu Değil'EPD tarafından yapılan açıklamada, kapasite mekanizmasının yaklaşık 3 yıldır uygulanan olası elektrik arz güvenliği ve şebeke kısıtlarına karşı elektriğin kesilmesini sağlayan bir güvencesi olduğu hatırlatıldı. EPDK'ya göre görüşe çıkılan taslak düzenlemenin, mevcutta var olan bir düzenlemenin teknik değişikliğine ilişkin olduğu belirtildi ve bu değişiklik kapsamında tüketicilere ilave bir bedel çıkarılması veya faturalara bir bedel yansıtılmasının kesinlikle söz konusu olmadığı bilgisine yer verildi.

ALINTIDIR