Elazığ’da sınıf öğretmeni engelli öğrencisini kucağında gezdiriyor, gözü üzere bakıyor

erkan_623

New member
Elazığ’ın Arıcak ilçesine bağlı Erimli beldesinde Demir ailesinin ikizleri Mustafa ve Muhammet, prematüre olarak dünyaya geldi. Tabiplerin yaşamaz dediği ikizler hayata tutundu lakin 7 yaşındaki Mustafa’da kas güçsüzlüğü oluştu. İkiziyle okula başlayan Mustafa’nın umutlarını ise sınıf öğretmeni Erhan Arslanbaş yeşertti. Onunla kendi evladı üzere ilgilenen öğretmen Arslanbaş, her teneffüs Mustafa’yı kucağına alarak bahçede oyunlar oynatıyor. Ailesinin getiremediği vakit öğrencisini konutundan alarak kucağında okula getiren fedakar öğretmen Arslanbaş, sınıf tahtasında da bir daha kucağına alarak ders çalıştırıyor. Bu sene geçirdiği ameliyat, fizik tedavi ve öğretmeninin ilgisi ile ayaklarının üzerinde duran Mustafa, birinci adımlarını atmaya başladı. Sevinç içerisinde arkadaşları üzere yürümenin keyfini çıkartan Mustafa, yorulduğu vakit bir daha kendisini bir an olsun yalnız bırakmayan öğretmeninin kucağında buluyor. Okulu ve öğretmenini fazlaca sevdiğini tabir eden Mustafa Demir, okula gidemeyen öğrenciler düzgünleştirmek için büyüyünce çocuk hekimi olmak istediğini lisana getirdi.

BUNU HER ÖĞRENCİ İÇİN YAPIYORDUM

Elazığ’ın en uzak ilçesi Arıcak’ta çalıştığını belirten Öğretmen Erhan Arslanbaş, “Eğitimde fırsat eşitliğinin olması gerekiyor. bununla birlikte ilçeler ve okullar ortası fırsat eşitliğinin yanı sıra her öğrencinin sınıf içerisinde fırsat eşitliğini sağlamamız gerekiyor. Tabi ki 5 parmağın 5’i bir değil. her insanın içinde ferdi farklılıklar var. Biz de elimizden geldiği kadar sınıfımızda öğrencilerin içinde eşitliği sağlamayı çalışıyoruz. Her öğrencim kadar epeyce pahalı öğrencim Mustafa Demir. Mustafa birinci sınıfa başladığı vakit babası ile konuştuk. Geçen sene biraz dertlerimiz vardı. Bu badireler Mustafa’nın fizikî özelliklerinde kaynaklanıyordu. Rahat yürüyemiyordu, oturamıyordu, merdivenlerden çıkamıyordu. Bunun sonucunda ruhsal olarak kendisini biraz geride kalmış hissediyordu. Bizde elimizden geldiği kadar hem öğretmen birebir vakitte insanı görevimiz olarak yardım etmeye çalıştık. Mustafa’mda sağ olsun tüm hislerini bize açtı. Sahip olduğu yetenekleri bize göstermeye başladı. Şu an kendisinden çok mutluyuz. Son derece uğraşlı ve başarılı. Mustafa ameliyat oldu. Ameliyattan daha sonra ayağının üzerine tam basması gerekiyordu. Bu mevzuda biraz çekinceleri vardı. sonrasındasında yavaş yavaş basmaya başladı. Artık kendisi yürümeye başladı. Artık yalnızca dengeyi sağlaması gerekiyor. Mustafa konutundan ayrılamamıştı. Rastgele bir toplumsal aktivite katılamıyordu. Yeni bir ortama girmesi büyük bir problemdi. Ben de bir öğretmen olarak daha evvelki deneyimlerimden de faydalanarak birinci sınıfta çocuğu kazanmanın ehemmiyetini fark ediyorum. Bunu yalnızca Mustafa için değil, her öğrenci için yapıyordum. Ağlayan, kendisini yalnız yahut mutsuz hisseden çocukları kucağımıza alıyoruz. Bunu yalnızca ben değil her öğretmen yapıyordur. Yapmıyorlarsa da yapmaları gerekiyor” dedi.

BU TÜRLÜ ÖĞRETMEN ARKADAŞLARLA ÇALIŞTIĞIM İÇİN GURUR DUYUYORUM

Arıcak’ın pozisyonu ve gelişmişlik seviyesi ile epeyce geride olan bir ilçe olduğunu aktaran İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Fethi Kılınç, “Eğitim açısından da yetersizlikleri vardı. Biz burada yetersizlikleri gidermeye çalışıyoruz. Burada öğrencilerimizin tek bahtı var, o da öğretmenlerimizdir. Öğretmenlerimiz sahiden burada destan yazıyor. Tüm buradaki eksikliklere karşın yeri geldiğinde öğrencimizi konutundan alıyor, teneffüste gezdiriyor ve dayanak çıkıyor. Bu bizi hayli onurlandırıyor. bu biçimde öğretmen arkadaşlarımızla çalıştığım için gurur duyuyorum. Mustafa’nın gelişmenini gözlemledim. Her birey hayli değerlidir. Ben eğitime şu biçimde bakıyorum. Her insan bir dünyadır. O dünyanı ne kadar hoş hale getirebilirsek, o insanlara ne kadar dokunabilirsek eğitimciler açısından değerli bir kardır” diye konuştu.

OKULDA OĞLUMA HER TÜRLÜ YARDIMI SAĞLIYOR

Mustafa ve ikizinin prematüre doğduğunu aktaran baba Yahya Demir, ”Doğduklarında umudumuz yoktu. Tabipler her şeye hazır olun dedi. O anda dünyam yıkılmıştı. İkizi Muhammet 45 gün Mustafa ise 55 gün kuvözde kaldı. Ben getiremediğim vakit içinderda kendisi gelip gdolayıyordu. Okulda oğluma her türlü yardımı sağlıyor. Teneffüste gezdiriyor. Kucağına alıp sınıfta tahtada ders çalıştırıyor. Birinci öncelerde parmak uçlarında yürüyordu. 2 sefer botoks yaptık. İlerleme tam düzelme olmadı. Ameliyat ettikten daha sonra artık rahat basıyor. Tam istikrarı yok ancak ilerleyen vakitte tam düzelme olur” formunda konuştu.

KAYNAK: İHA