Ekrem Oran, Çeşme’de imali süren büfelere gelen tenkitlere cevap verdi

semaver

Active member
Ekrem Oran, Çeşme’de imali süren büfelere gelen tenkitlere cevap verdi Proje içerisinde yer alan büfeler ile ilgili de konuşan Oran, Çeşme Kalesi’nin önünü kapatan dört büfe ve meydandaki çalışmaların Anıtlar Konseyi ve belediye meclisi tarafınca onaylandığı ve belediye şirketi ÇEŞTUR tarafınca işletileceğini deklare etti.

Projeye karşı çıkan eski Çeşme Belediyesi Lideri Nuri Ertan’a reaksiyon gösteren Oran, “Büfelerin bitmemiş hali üzerine bir bardak suda bu kadar yaygara koparanların yeterli niyetinden ben ve benim Çeşme ailem kuşku duyuyor. Bu proje bittikten daha sonra şayet bu büfeler benim Çeşme ailemi rahatsız ediyorsa onların Eko’su da gereğini yapacak. Halka karşın Çeşme Belediyesi hiç bir şey yapmaz. Bitmesini her insanın görmesi lazım. Büfelerden vatandaşlar 2.5 liraya çay, 6 liraya kahve içebilecek. Projeyi eleştirenlerin yeterli niyetli olduklarını düşünmüyorum. Gerçek Çeşmeli vatandaşlarımız beğenmezse bu biçimde gereğini yaparız. Bir saatte büfeleri yıkarız. Çeşme halkının istemediği hiç bir şeyi yapmayız” dedi. Ertan’ın Kordon’da bulunan beş katlı otelini de gösteren Oran, “Çeşme’nin böğrüne hançer üzere saplanmış bu binayı yapan arkadaşlar, burayı 15 yıldır kapalı tutup Çeşme turizmini baltaladıkları üzere bizim meydanımızdaki halkın kullanmasına açık büfeleri eleştiriyorlar. Kendileri evvel aynaya bakmalı” diyerek reaksiyon gösterdi.

FİYATSIZ KULLANILACAK

Proje ile kaçak yapılar ve işgalleri kaldırdıklarını ve Çeşme’nin kanayan yarasına kalıcı tahliller ürettiklerinin altını çizen Oran, “Türkiye’nin hatta dünyanın en kıymetli turizm kentlerinden biri olan Çeşme ele geçirilmeye, yağmalanmaya çalışılıyordu. Bu meydanda yıllardır duran, deniz kıyısını işgal eden kaçak yapıları yıktık. Meydana çekilen tüm setleri ortadan kaldırdık. Çeşme’nin rüzgârını kesmişlerdi, bir daha kavuşturduk” dedi. Yaklaşık 22 bin metrekarelik meydanın manisiz meydan olarak düzenlendiğini belirten Oran, “Burası dün ile yarının kucaklaştığı, tarihin ve geleceğin buluştuğu nokta. Seyir terasları, denize girme alanları, fiyatsız duşlar, soyunma kabinleri, belediyenin işleteceği kafeteryalar olacak” halinde konuştu.

Oran, “Alanda, 25 yıldır kaldırılamayan lunapark vardı. Kellemizi ortaya koyarak bu yapıyı buradan kaldırdık. Dondurmacıların, çay bahçelerinin, nargilecilerin işgali altındaydı. Bu işgale son verdik. Kalenin görünür olmasını sağlayan plan yaptık. Çok kısa müddet daha sonra hizmete girecek olan Kent Tarihi ve Mübadele Müzemiz bizim için Çeşmemizin en kıymetli mücevheri. Burada tarihimizi gelecek jenerasyonlara aktaracağız” dedi.