Ekrem İmamoğlu: ‘Bana bunu yapmayacaktınız’

semaver

Active member
Ekrem İmamoğlu: ‘Bana bunu yapmayacaktınız’ İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu, Sunay Akın’ın Youtube kanalında ‘İşte O Çocuk’ programının konuğu oldu. İstanbul Oyuncak Müzesi’nde gerçekleştirilen sohbette İmamoğlu, çocukluğu, gençliği ve mesleği üzerine konuştu.

Sunay Akın, İmamoğlu’nun hayatını şu biçimde özetledi:

“Kurtuluş Savaşı sırasında topçu birliğinde misyon yapan dede Mevlüt Beyefendi, yıllar daha sonra büyük torununu kucağına alarak ona anılarını anlatır. Birkaç neslin bir ortada yaşadığı geniş bir ailede büyüyen çocuğun çocukluğu tütün tarlalarında çalışarak, gençliği futbol oynayarak geçer. Yetişkinliğinde İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde adeta küçük bir kent yaratan o çocuk, 2019 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri seçilir. İşte o çocuk, Ekrem İmamoğlu”

“BENDEN YANA DÜŞÜNMEYENLERİN BİLE SESİ OLDUM”

İptal edilen İstanbul seçimlerine ait konuşan İmamoğlu, şunları söylemiş oldu:

“O devirde milyonlarca insanın sesi olduğunu düşünüyorum. Burada taraf olanları söylemiyorum. Benden yana düşünmeyenlerin bile aslında sesi oldum. Zira adaleti savundum. Ülkenin güzelliğini savundum.

“BANA BUNU YAPMAYACAKTINIZ”

Seçim iptal olursa ne olur diyen arkadaşlara ‘Fark atarız. Fakat ben bunu ülkeme yakıştıramıyorum. Olmamalı’ dedim. İptal ettiklerinde Sultanbeyli’de bir iftar sofrasındaydım. Otomobile bindiğimde Allah içimdeki hissi biliyor. Bana bunu yapmayacaktınız. O kadar kararlılık doğurdu bende. 1 saati aşan bir vakit dilimiyle Beylikdüzü’nde Hayat Vadisi’ne gidip millete hislerimi aktardım.

Bence toplum ismine da hem birinci seçimdeki ‘hak yemem ve hakkımı yedirtmem’ mesajım, hem o 6 Mayıs’taki topluma her şeyin epey hoş olacağını tabir eden konuşmam epeyce değerli iki andı diye düşünüyorum. Hem milyonlarca İstanbullunun tıpkı vakitte Türkiye’deki milyonlarca vatandaşın sesi olduğumu düşünüyorum.”

“KAVGANIN İÇİNDE OLDUM LAKİN YA AYIRAN YA DA UZLAŞTIRANDIM”

Çocukluğunu da anlatan İmamoğlu, hiç arbede etmediğini belirterek, “Hiç kimseye tokat atmadım. bununla birlikte yemedim. Hengamenin ortasında oldum lakin ya ayıran, ya uzlaştırandım. Mahallede bir ortaya getiren, uydurma lig kuran, tertip yapan bir tanesiydim” diye konuştu.