Ehliyet ve kurs sınavları ne zaman başlayacak? Hafta sonu sınavları hakkında açıklama!

celikci

New member
Ehliyet ve kurs sınavları ne zaman başlayacak? Hafta sonu sınavları hakkında açıklama!
Ehliyet, belge ve sertifika sınavları ertelenmiş binlerce insan tekrar ne zaman başlayacağını merak ediyordu. Birçok sınav hafta sonu gerçekleşiyor ve belgeler alınıyordu. Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) açıklamada bulundu. Peki açıklamaya göre ehliyet sınavları ile hafta sonu sınavları tekrardan başlayacak mı? YÜZ YÜZE EĞİTİME İZİN VERİLDİ!Kabine toplantısının ardından alınan hafta sonları sokağa çıkma yasaklarına nedeniyle hafta sonu gerçekleşen ehliyet sınavları gibi birçok sınav Milli Eğitim Bakanlığı'nca iptal edilmişti. Milli Eğitim Bakanlığı'nca 81 ilin valiliklerine gönderilen yazıda hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması uygulandığı anımsatılarak, 4 Ocak itibarıyla okullar ve özel öğretim kursları dışındaki özel öğretim kurumlarında teorik eğitimlerin yüz yüze eğitim yöntemiyle gerçekleştirilmesine izin verildi. SÜRÜCÜ KURSU SINAVLARI HAFTA SONU YAPILABİLECEK Mİ?Yüz yüze eğitimlerin başlamasının ardından belge için sınav yapılması durumu ortaya çıktı. Milli Eğitim Bakanlığı'nca gönderilen yazıda İçişleri Bakanlığı'ndan motorlu taşıt sürücü kurslarına, çeşitli kurslara (havacılık, denizcilik gibi), özel ulaştırma hizmetleri mesleki eğitim ve geliştirme kurslarına, iş makineleri sürücü eğitim kurslarına, uzaktan eğitim yapan kurslara ve hizmet içi eğitim merkezlerine devam eden kursiyerler ile görevlilerin, teorik ve uygulama sınavlarının yapılacağı günlerde istisna kapsamına alınıp sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulmalarının talep edildiği kaydedildi. SINAVA GİDENLER SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDAN MUAF TUTULACAKMilli Eğitim Bakanlığı'nca 81 ilin valiliğine gönderilen yazıda konu hakkında İçişleri Bakanlığı ile anlaşmaya varıldığı belirtildi. Bu kapsamda illerde düzenlenecek teorik ve uygulama sınavlarına girecek kursiyerler ile tüm görevliler için onayların alınması gerektiği belirtilen yazıda, ayrıca kısıtlamalar nedeniyle direksiyon eğitim dersi uygulama sınavlarında getirilen 8 kursiyer sınırlamasının kaldırıldığı, mevzuatta da belirtildiği gibi 12 kursiyer sınava girebilecek şekilde düzenleme yapılacağı ifade edildi. Buna göre ilgili kurslara katılan adayların sınavları, gelecek hafta(23-24 Ocak 2021) sonundan itibaren yapılabilecek.

ALINTIDIR