Eğitime kar manisi: Bu vilayetlerde okullar tatil

semaver

Active member
Eğitime kar manisi: Bu vilayetlerde okullar tatil Konya’da salı günü akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, ömrü olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kar yağışı ve buzlanma niçiniyle Altınekin, Derebucak, Doğanhisar, Taşkent, Bozkır, Hüyük, Sarayönü, Ahırlı, Çumra ve Seydişehir ilçeleri ile Meram ilçesinin evvelden köy ve belde statüsünde olan birtakım mahallelerdeki okullarda yüz yüze eğitime bugün için orta verildiği duyuruldu. Gebe ve engelli kamu kurumu çalışanlarının da idari müsaadeli sayılacağı açıklandı.

KARS’TA DA TATİL

Kars Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “İlimiz geneli ve ilçelerimizde devam eden ağır kar yağışı ve olumsuz hava koşulları niçiniyle eğitim-öğretime 14.01.2022 Cuma günü (1) gün müddetle orta verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan malûl ve engelliler ile gebe çalışanımız de idari müsaadeli sayılacaktır” denildi.

VAN’DA OKULLARA KAR TATİLİ

Van’da akşam saatlerine tesirli olan kar yağışı, günlük hayatı olumsuz etkiledi. Kar niçiniyle vilayet genelinde birinci, orta, liselerde eğitim-öğretime 1 gün orta verildi.

Öte yandan; Halk Eğitim, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri de bugün kapalı olacak. Ayrıyeten, engelli ve gebe kamu çalışanı de birebir gün için idari müsaadeli sayılacak.

ORDU’NUN 8 İLÇESİNDE OKULLARA TATİL

Ordu Valiliği’nden yapılan açıklamada, ağır kar yağışı ve olumsuz hava şartları niçiniyle Ulubey, Gölköy, Gürgentepe, Akkuş, Mesudiye, Perşembe ilçelerinde bulunan okulların tamamında 14 Ocak tarihinde eğitime orta verildiği bildirildi.

Açıklamada, “Çaybaşı ilçemizin Köklük, İlküvez, Taşkesiği, Kapılı, Göksu, Aşıklı-Çakıllı Mahalleri’nde bulunan okulların tamamında, Kabadüz ilçesinde ise Yokuşdibi Birinci ve Ortaokulu’nun tamamının tatil edilmesine, Kabadüz Çok Programlı Anadolu Lisesi için ise Turnalık, Derinçay, Özlükent, Gümüşdere, Musakırık, Yokuşdibi, Yeşilyurt ve Yukarıkirazdere mahallelerinden taşıma yoluyla gelen öğrencilerimiz için, 14 Ocak 2022 Cuma günü 1 gün müddetle eğitime orta verilmiştir” denildi.

Açıklamada ayrıyeten engelli ve gebe kamu vazifelilerinin de idari müsaadeli sayılacağı açıklandı.

MERSİN’DE BİR İLÇEDE TAŞIMALI EĞİTİME ORTA

Gülnar Kaymakamlığından yapılan açıklamada, “İlçemizde 14 Ocak Cuma günü olumsuz hava şartları sebebiyle taşımalı eğitim merkezi olan ilkokul ve ortaokullarda (Büyükeceli İlkokulu/Ortaokulu kapsam dışıdır) 1 gün müddet ile yüz yüze eğitime orta verilip eğitim faaliyetlerinin uzaktan eğitimle yapılmasına karar verilmiştir” denildi.

Öte yandan ilçede kar yağışının akabinde buzlanmanın tesirli olduğu açıklandı.

KARAMAN’DA EĞİTİME KAR MANİSİ

Hususla ilgili olarak Karaman Valiliği’nden yapılan açıklamada olumsuz hava şartları ve buzlanma niçiniyle merkez ve merkeze bağlı köylerde 14 Ocak Cuma günü taşımalı eğitime bir gün müddetle orta verildiği açıklandı.

Açıklamada, belirtilen tarihte taşıma kapsamındaki öğrencilere çevrim içi ortamda eğitimlerin gerçekleştirileceği kaydedildi.

Başka yandan Kazımkarabekir, Ayrancı, Sarıveliler ve Başyayla ilçelerinde de eğitime bir gün mühletle orta verildiği bildirildi.