“Eğilip bükülme bölümünde değiliz” diyen usta tiyatrocu Ferhan Şensoy:

Suzan

New member
Usta tiyatrocu Ferhan Şensoy, Galatasaray Lisesi’nde geçirdiği senelerında sokaklarını arşınladığı İstiklal Caddesi’nden birinci kitabı ‘Kazancı Yokuşu’na, onarıp Türkiye’ye kazandırdığı Ses-1885 Tiyatrosu’ndan meskenine kadar kişisel hikâyesine ‘plato’ olduğunu söylemiş olduği Beyoğlu’nun son durumuna çok üzüldüğünü söylemiş oldu

İstanbul Büyükşehir Belediye’sinin üç ayda bir çıkan ‘İST’ isimli mecmuası için Tolga Akyıldız’a konuşan Şensoy, Beyoğlu’nun çöküşünü büyük bir hüzünle izlediğini belirtirken şunları söylemiş oldu:

“İstanbul, özellikle Beyoğlu benim çocukluğumun, gençliğimin çok güzel platosuydu. Şimdi baktığımda bana o güzel yılları anımsatan hiçbir şey yok! Anılarımın üzerinden dozerle geçildi… Ses-1885’i korumak üzere bir görevim olmasa İstanbul’a, Beyoğlu’na ayak basmam! Orta yolcu biri değilim; sanatta da gündelik hayatta da böyle bir hali kabul etmiyorum. Sağ parti seçmeninden oy devşirmeye çalışan siyasetçileri çok gördük, bugüne dek başarılı olduklarına tanıklık etmedik. Eğilip bükülme devranında değiliz. Türkiye’yi aydınlığa çıkarma üzere bir mesuliyetimiz var! Tahminen o gün gelirse, Beyoğlu bir daha bir kültür sanat merkezi olur, ben de yine sokağa çıkarım.”

Şensoy, internet ve toplumsal medya ile ile ortasının nasıl olduğu sorusuna “İnternetle aram yok, ‘interflu’yum. ‘E çızgı mail’ adresim yok. Toplumsal medya bana hiçbir şey söz etmiyor” cevabını verdi.