Bayramınız olsun:
Barış Pehlivan‘ı üçüncü kere mahpusa soktunuz!
14 Şubat 2011’de gözaltına alıp tutukladınız. 20 ay mahpus yatırdınız.
6 Mart 2020’de gözaltına alıp tutukladınız. 6 ay mahpus yatırdınız.
Ve dün Barış Pehlivan’ı “kalan cezasını çekmesi” için bir daha mahpusa attınız.
bir daha mahpusa niçin girdi biliyor musunuz; şehit (adını bile vermeden) MİT gorevlisinin haberini yapmaktan! halbuki:
Cumhurbaşkanı deklare etti.
TBMM’de milletvekili deklare etti.
Toplumsal medyada paylaşımlar yapıldı.
Lakin Barış Pehlivan yalnızca bundan dolayı ikinci defa mahpusa atıldı.
İktidara yakın medya haberlerinde MİT vazifelilerinin ismini çarşaf çarşaf yazıyor fakat onlara dokunan yok.
Keza yasa açık düzenleme olmadığı için mahkumiyet cezası bile verilemez. Lakin kime anlatıyorsunuz bunu? Hangi savcı? Hangi yargıç?
İkili standart adaletiniz/hukukunuz batsın…
İki gün evvel avukatım Celal Ülgen aradı:
-“Mahkeme Siirt müftüsü hakkında beraat sonucu verdi!”
Dava konusu neydi? Siirt Müftüsü Ahmet Altıok, Fransa’da El-Kaide‘nin baskın yapıp, dokuzu gazeteci 12 kişiyi öldüren Charlie Hebdo mecmuası katliamını örnek gösterip, Odatv’ye katliam daveti yaptığı için davacı olmuştuk.
Müftü beraat etti.
Niçin biliyor musunuz? Şundan:
AHLAKSIZ MUHABİR
İlkha diye bir ajansın lokal muhabiri Murat Orhan mahkemeye şu ifadeyi verdi:
-“Haberde bahsi geçen husus başlıkları tamamiyle bana aittir, röportajdan bir gün daha sonra ben bu haberi kurguladım, İlksa haberin ana sayfasında ben her ne kadar ‘Odatv’ye reaksiyon gösteren Siirt Vilayet Müftüsü Ahmet Altıok’ biçiminde başlık atmış isem de sanığın röportajı Odatv’ye reaksiyon olarak değildi, kendisi İslam’a ve Peygambere hakaret ile ilgili bir konuşma yapmıştı, bu konuşmayı da yapmasını ben istedim, Odatv’ye reaksiyon olarak yazılan başlığı ben kendim kurguladım.”
Odatv daima buna emsal tertipler ile karşı karşıya geliyor…
FETÖ ardılları bitmiyor.
Kumpaslar bitmiyor.
Hakkında “katli vaciptir” yazılan Barış Pehlivan mahpusa giriyor, kelamda gazeteci Murat Orhan elini kolunu sallayarak kumpas düzenlemeye devam ediyor.
Katliam daveti yapıyor.
Hepimizin öldürülmesine davet çıkarıyor.
Bunu yapan kişi, insanları kaçırıp, domuz bağıyla bağlayıp, sorgulayıp öldüren Hizbullah yayın organı olarak bilinen İlkha çalışanı…
Ajans palavra haber yapmakla kalmadı, iki gün boyunca toplumsal medyadan bu tertibi paylaştı. Onlarca kişi Odatv hakkında “katli vaciptir” diye bildiri attı. Devlet bunları seyretti!
Daima yazıyorum; tek yapmadıkları öldürmek!
MALİ ÇÖKERTME
Odatv’ye karşı kin dolular.
Odatv’yi yok etmek istiyorlar.
14 Şubat 2011 tarihinde kumpasla mahpusa atıldık. İki yıl yattık.
Yalnızca ceza davası yok hakkımızda. Tesadüf. Evvelki gün 14 Şubat’ta mali müşavirimiz Namık Kemal Koç aradı:
-“Odatv’ye yeni vergi inceleme geldi!”
Bu kaçıncı?
Üstelik daha periyot kapanmadan 2021 yılı incelemesi de ne oluyor? Aceleniz ne? Vergilerin bile tamamı daha ödenmeden bu telaş niçin? Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bu düşman hali ne vakit bitecek?
FETÖ inceledi…
Berat Albayrak inceletti…
Artık sırada Albayrak’ın “adamı” Nureddin Nebati var…
Hangi medya şirketlerine bunu yapıyorsunuz? Bir Sözcü, bir Odatv!
“Kıl tüy” diye basıyorlar cezaları. Amaç belirli, yayın organlarını mali açıdan çökertmek.
Aydın Doğan’a bunu yapmışlardı, sırada artık Sözcü, Odatv var!
FETÖ- PKK düşmanı, yurtsever- ulusal yayın organlarına güçleri yetiyor. “Dışarıdan beslemelere” medyaya organlarına niçin vergi incelemesi yapmıyorlar? Yapamazlar, onlara güçleri yetmez!
Öte yandan kurulduğu 2007 yılından beri Odatv’nin başına gelmeyen kalmadı. Odatv’yi kapattınız ve yaklaşık iki yıl geçti açmıyorsunuz! Aziz Nesin- Sabahattin Ali- Rıfat Ilgaz’ın çıkardığı Markopaşa mecmuasının kapatılma rekorunu kırdık!
Bunun tek niçini var; hakikati yazmak. İktidar, gerçekleri okumak- duymak istemiyor.
her neyse sonuçta yazacağım şudur:
Bizler, yaşadıklarımız ve anlattıklarımız tarihin şahididir.
Biliyoruz ki büyük gazetecilik, her zorluğu aşabilme kabiliyetini gösterir. Tüm kuvvetlikleri bir daha aşacağız elbette…
Barış Pehlivan da bir daha çıkacak bir daha yazacak.
Odatv yoluna devam edecek.
Durduramayacaksınız.
Soner Yalçın
Barış Pehlivan‘ı üçüncü kere mahpusa soktunuz!
14 Şubat 2011’de gözaltına alıp tutukladınız. 20 ay mahpus yatırdınız.
6 Mart 2020’de gözaltına alıp tutukladınız. 6 ay mahpus yatırdınız.
Ve dün Barış Pehlivan’ı “kalan cezasını çekmesi” için bir daha mahpusa attınız.
bir daha mahpusa niçin girdi biliyor musunuz; şehit (adını bile vermeden) MİT gorevlisinin haberini yapmaktan! halbuki:
Cumhurbaşkanı deklare etti.
TBMM’de milletvekili deklare etti.
Toplumsal medyada paylaşımlar yapıldı.
Lakin Barış Pehlivan yalnızca bundan dolayı ikinci defa mahpusa atıldı.
İktidara yakın medya haberlerinde MİT vazifelilerinin ismini çarşaf çarşaf yazıyor fakat onlara dokunan yok.
Keza yasa açık düzenleme olmadığı için mahkumiyet cezası bile verilemez. Lakin kime anlatıyorsunuz bunu? Hangi savcı? Hangi yargıç?
İkili standart adaletiniz/hukukunuz batsın…
İki gün evvel avukatım Celal Ülgen aradı:
-“Mahkeme Siirt müftüsü hakkında beraat sonucu verdi!”
Dava konusu neydi? Siirt Müftüsü Ahmet Altıok, Fransa’da El-Kaide‘nin baskın yapıp, dokuzu gazeteci 12 kişiyi öldüren Charlie Hebdo mecmuası katliamını örnek gösterip, Odatv’ye katliam daveti yaptığı için davacı olmuştuk.
Müftü beraat etti.
Niçin biliyor musunuz? Şundan:
AHLAKSIZ MUHABİR
İlkha diye bir ajansın lokal muhabiri Murat Orhan mahkemeye şu ifadeyi verdi:
-“Haberde bahsi geçen husus başlıkları tamamiyle bana aittir, röportajdan bir gün daha sonra ben bu haberi kurguladım, İlksa haberin ana sayfasında ben her ne kadar ‘Odatv’ye reaksiyon gösteren Siirt Vilayet Müftüsü Ahmet Altıok’ biçiminde başlık atmış isem de sanığın röportajı Odatv’ye reaksiyon olarak değildi, kendisi İslam’a ve Peygambere hakaret ile ilgili bir konuşma yapmıştı, bu konuşmayı da yapmasını ben istedim, Odatv’ye reaksiyon olarak yazılan başlığı ben kendim kurguladım.”
Odatv daima buna emsal tertipler ile karşı karşıya geliyor…
FETÖ ardılları bitmiyor.
Kumpaslar bitmiyor.
Hakkında “katli vaciptir” yazılan Barış Pehlivan mahpusa giriyor, kelamda gazeteci Murat Orhan elini kolunu sallayarak kumpas düzenlemeye devam ediyor.
Katliam daveti yapıyor.
Hepimizin öldürülmesine davet çıkarıyor.
Bunu yapan kişi, insanları kaçırıp, domuz bağıyla bağlayıp, sorgulayıp öldüren Hizbullah yayın organı olarak bilinen İlkha çalışanı…
Ajans palavra haber yapmakla kalmadı, iki gün boyunca toplumsal medyadan bu tertibi paylaştı. Onlarca kişi Odatv hakkında “katli vaciptir” diye bildiri attı. Devlet bunları seyretti!
Daima yazıyorum; tek yapmadıkları öldürmek!
MALİ ÇÖKERTME
Odatv’ye karşı kin dolular.
Odatv’yi yok etmek istiyorlar.
14 Şubat 2011 tarihinde kumpasla mahpusa atıldık. İki yıl yattık.
Yalnızca ceza davası yok hakkımızda. Tesadüf. Evvelki gün 14 Şubat’ta mali müşavirimiz Namık Kemal Koç aradı:
-“Odatv’ye yeni vergi inceleme geldi!”
Bu kaçıncı?
Üstelik daha periyot kapanmadan 2021 yılı incelemesi de ne oluyor? Aceleniz ne? Vergilerin bile tamamı daha ödenmeden bu telaş niçin? Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bu düşman hali ne vakit bitecek?
FETÖ inceledi…
Berat Albayrak inceletti…
Artık sırada Albayrak’ın “adamı” Nureddin Nebati var…
Hangi medya şirketlerine bunu yapıyorsunuz? Bir Sözcü, bir Odatv!
“Kıl tüy” diye basıyorlar cezaları. Amaç belirli, yayın organlarını mali açıdan çökertmek.
Aydın Doğan’a bunu yapmışlardı, sırada artık Sözcü, Odatv var!
FETÖ- PKK düşmanı, yurtsever- ulusal yayın organlarına güçleri yetiyor. “Dışarıdan beslemelere” medyaya organlarına niçin vergi incelemesi yapmıyorlar? Yapamazlar, onlara güçleri yetmez!
Öte yandan kurulduğu 2007 yılından beri Odatv’nin başına gelmeyen kalmadı. Odatv’yi kapattınız ve yaklaşık iki yıl geçti açmıyorsunuz! Aziz Nesin- Sabahattin Ali- Rıfat Ilgaz’ın çıkardığı Markopaşa mecmuasının kapatılma rekorunu kırdık!
Bunun tek niçini var; hakikati yazmak. İktidar, gerçekleri okumak- duymak istemiyor.
her neyse sonuçta yazacağım şudur:
Bizler, yaşadıklarımız ve anlattıklarımız tarihin şahididir.
Biliyoruz ki büyük gazetecilik, her zorluğu aşabilme kabiliyetini gösterir. Tüm kuvvetlikleri bir daha aşacağız elbette…
Barış Pehlivan da bir daha çıkacak bir daha yazacak.
Odatv yoluna devam edecek.
Durduramayacaksınız.
Soner Yalçın