Dünyanın gözünü diktiği korona aşısından kötü haber

celikci

New member
Dünyanın gözünü diktiği korona aşısından kötü haber
BioNTech ve Pfizer ortaklığında geliştirilen koronavirüs aşısıyla ilgili herkesi tedirgin eden bir itiraf geldi. Dünyanın gözünü diktiği koronavirüs aşısıyla ilgili aşının ortağı olan Pfizer şirketinin CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Albert Bourla’nın tartışma yaratacak bir itirafta bulunduğu öğrenildi. Pfizer’in CEO’sundan Olay İtiraf Türk profesörler Uğur Şahin ve Özlem Türeci çiftinin kurucusu olduğu BioNTech firması ve Pfizer şirketinin ortaklaşa geliştirdiği koronavirüs aşısının virüs üzerinde yüzde 95 etkili olduğu açıklanmıştı. Tüm dünyanın gözünü diktiği koronavirüs aşısıyla ilgili Pfizer şirketinin CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Albert Bourla’dan olay olacak bir itiraf geldi. ‘Emin Değiliz’Söz konusu aşıyla ilgili ABD medyasına açıklamalarda bulunan Bourla, aşıdan sonra virüsün bulaşıp bulaşmaması konusunun incelenmesi gereken bir konu olduğunu belirterek ‘Şu anda bildiklerimizle bundan emin değiliz’ dedi. Yüzde 95 Oranında Etkili Olduğu AçıklanmıştıPfizer şirketi Kasım ayında yaptığı açıklamada, BioNTech firmasıyla ortaklaşa gelişirilen koronavirüs aşısının virüsü engelleme de yüzde 95’ten fazla etki sağladığı bilgisini vererek ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nden acil kullanım izni için başvuruda bulunulduğunu duyurmuştu. Hedef 50 Milyona DüşürüldüKoronavirüsü önlemede yüzde 95 etkili olduğu belirtilen ve herkes için umut olan koronavirüs aşısıyla ilgili bir başka can sıkıcı bilgiye daha ulaşıldı. Aşının üretiminde kullanılan hammaddenin ilk grubunda yaşanan bir sorun sebebiyle bu yıl için belirlenen 100 milyon doz üretim hedefinin 50 milyon doza düşürüldüğü öğrenildi.

ALINTIDIR