Dubai’den gelen hasta şifayı Gaziantep’te buldu

erkan_623

New member
Dubai’de futbol maçı esnasında düşen Habibullah Rahim’in, dizinde şiddetli bir ağrı ve şişlik meydana geldi. daha sonrasında merdiven inerken dizin boşluğa düşme hissi, hareket kaybı, yürürken rahatsızlık üzere şikâyetler niçiniyle ömür kalitesini çok makus hale dönüşen Habibullah Rahim, ağrılara dayanamayınca ameliyat olmaya karar verdi. Yaptığı araştırmalar kararında Gaziantep Özel Hatem Hastanesi’nde spor ortopedisinin fazlaca uygun olduğu bilgisine ulaşan Rahim, Dubai’den Gaziantep’e gelerek Özel Hatem Hastanesi’ne başvurdu. Burada gerekli tedavisine başlanan Rahim, gerçekleştirilen ameliyat ve tedavi sürecinin akabinde ağrılarından kurtularak, sıhhatine kavuştu.

HASTA TIPKI GÜN YÜRÜDÜ

Rahim’i ameliyat eden ve başarılı çalışmaları ile tanınan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. İlker Evişen, Rahim’in sıhhat durumu ve yapılan operasyon hakkında bilgi vererek, “Ön çapraz bağ diz ekleminin ortasında ve ortasında yer alan ve birbirini çaprazlayan iki bağdan biridir ve dizin dönmesini engelleyen en kıymetli yapıdır. Bacak kemiğinin uyluk kemiğine bakılırsa olağandışı bir biçimde öne gerçek yer değiştirmesini engelleyen en değerli yapıdır. Ön çapraz bağın kopması dizde en sık görülen önemli bağ faydalanmasıdır. Ön çapraz bağ ameliyatı, dizindeki ön çapraz bağın fonksiyonunu geri kazandırmak için yapılan bir cerrahi müdahaledir. Ön çapraz bağ faydalanmaları yaygın olarak basketbol, futbol, kayak ve jimnastik üzere ani hareketler ve dönmeler içeren spor kısımlarında sık rastlanılır. Dubai’den bize başvuran hastamızın futbol oynadığı esnada ön çapraz bağda dönmeyi engelleyen bandının tam kopması; kaymayı engelleyen bandında kısmi kopması meydana gelmiş. Fiziki muayene ve tetkikler daha sonrası ameliyata karar verdik. Hastamızın ameliyatını kapalı metotla gerçekleştirdik. Yaklaşık 1cm. boyutunda küçük bir kesiden küçük bir kamerayı diz bölgesine yerleştirdik. Kopmuş olan ön çapraz bağı PL bandı olarak isimlendirdiğimiz bandını anatomik olarak kendisinden aldığımız hamstringtendonu kullanılarak bir daha oluşturmayı sağladık. Buradaki emelimiz oluşabilecek diz dönmelerinin önüne geçerek, dizde yaşanan boşluk hissini ve ağrıları ortadan kaldırmaktır. Ameliyatımız başarılı geçti. Hastamızı çabucak tıpkı gün tam yük vererek yürüttük, eklem hareketlerine başladık, 24 saatin sonunda sağlıklı bir biçimde taburcu edeceğiz” dedi.

AĞRILARINDAN KURTULUP ÜLKESİNE DÖNÜYOR

Ağrılarından kurtulduğunu söyleyerek, ülkesine sağlıklı bir biçimde dönecek olmanın memnunluğunu yaşayan Habibullah Rahim ise, “Dubai’de halı saha maçı esnasında düştüm, sol dizimde önemli bir ağrı hissettim, daha sonrasında şişlik meydana geldi. Bu düşmeden daha sonra sol dizimde ağrılarım devam etti, merdiven inip çıkarken epeyce zorlanıyordum, dizimde boşluğa düşmüş üzere bir his yaşıyordum. 1 yıl boyunca bu problemleri çektim. Gaziantep Özel Hatem Hastanesinin spor ortopedisinde epeyce başarılı olduğu bilgisine ulaştım. Gaziantep’e geldim. İlker hoca beni evvela muayene etti, tetkik istedi. Ön çapraz bağ ve menüsküs yırtığı sebebiyle ameliyat olmam gerektiğini söylemiş oldu. Ameliyat oldum, ameliyatım çok başarılı geçti. Fizik tedavi uzmanları tarafınca fizik tedavim uygulandı. Rahatlıkla kalkıp yürüyorum, şikâyetlerim ortadan kalktı. Memnun ve sağlıklı bir biçimde ülkeme döneceğim. Başta Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. İlkerEvişen olmak üzere, sıhhat turizmi grubuna, hemşirelere güler yüzlerinden ve ilgilerinden dolayı hayli teşekkür ederim” diye konuştu.

KAYNAK: İHA