Dolandırıcılara 90 bin lira kaptırınca 50 yıllık eşiyle küstü! 3 yıldır konuşmuyor

erkan_623

New member
Isparta’nın Aksu ilçesinde eşiyle mütevazi bir ömür süren Mehmet Duvar’ın ömrü 3 yıl evvel konutuna gelen tanımadığı 2 kişi niçiniyle değişti. İlah konuğu olarak geldiklerini söyleyen, daha sonrasında defineci olduklarını anlatan kimliği bilinmeyen bu bireyler, Mehmet Duvar’a 45 milyonluk bir servete ortak edeceklerini söylemiş oldu. Bir gün Mehmet Duvar’a ağzı kapalı, içerisinde 45 milyon lira kıymetinde tarihi eser olduğunu söylemiş oldukleri bir toprak kap getiren 2 kişi, bu yapıtı saklamasını istedi. Şüphelilere inanan Mehmet Duvar, güçlü olma hayaliyle kapı saklamaya başladı.

ADALET BAKANLIĞI’NA KADAR BAŞVURDU

Kent dışına giden 2 şüphelinin peyderpey istediği toplam 89 bin 925 lirayı havale yoluyla gönderen Mehmet Duvar, en sonunda dolandırıldığını anladı. Para göndermekten vazgeçen Mehmet Duvar, yanına aldığı kelamda tarihi yapıtla polise başvurup, elindeki havale dekontlarını da vererek, birinin sadece ismini bildiği H. ve A.Y. ile bunların hata ortağı olduğu öne sürülen B.U.’dan şikayetçi oldu. Fakat isimli süreç Mehmet Duvar’ın beklediği üzere sonuçlanmadı. Evvel Eğirdir Cumhuriyet Savcılığı, daha sonra Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili takipsizlik sonucu verince çaresiz kalan Mehmet Duvar, Adalet Bakanlığı’na kadar başvursa da sonuç elde edemedi.

3 YILDIR KÜSLER

Olayla ilgili hukuk uğraşını sürdüren Mehmet Duvar’ın yaşanan bu süreçte eşi Dudu Duvar ile ortası bozuldu. Mehmet Duvar, tartıştığı eşini meskenden kovunca ortaları açıldı. İki katlı bir meskende oturan çiftten Dudu Duvar birinci kata yerleşirken, Mehmet Duvarsa müştemilat olarak kullanılan taban katı iki göz oda haline getirip burada yaşamaya başladı. 2018 yılından bu yana birbirleriyle küs olan ve hiç bir biçimde konuşmayan Duvar çifti, hayatlarını bu türlü sürdürmeye devam ediyor.

AKINTIYA KAPILDIM

Yaşanan olaydan daha sonra hem maddi hem manevi olarak yıpranan Mehmet Duvar başına gelenleri Demirören Haber Ajansı (DHA) mikrofonuna anlattı. 30 Haziran 2018 tarihinde konutunun önünde 35 plakalı bir araç durduğunu ve içerisinden biri 70, başkası 60 yaşlarında 2 kişinin indiğini ve ‘İşte aradığımız adam’ diyerek yanıma geldiklerini söyleyen Mehmet Duvar, “‘Biz yemeğini yemeye geldik’ dediler. İçeri buyur ettim ve iş daha sonra öbür şeye döndü. Konutumun 2 kilometre ilerisinde bir define keşfettiklerini, bunu çıkarmaya geldiklerini söylemiş olduler. O günden daha sonra tekrar sonraki gün geldiler. Ben bunları balık yemeye götürdüm. Akşam olunca da bunlar ellerinde ağzı kapalı bir toprak kap getirdiler. 45 milyon lira bedelindeki bu yapıtı saklamamı kendilerinin yurt dışına çıkarak bu malzemeyi satıp para ile döneceklerini söylemiş olduler. Yol parası için benden 25 bin TL istediler. Kendilerine bu parayı verip yolcu ettim. Ortadan birkaç gün daha sonra tekrar arayıp Ankara’da bulunan danışmanına 10 bin lira daha çıkarmamı isteyince onu da PTT’den havale ettim. çabucak sonrasında benden 35 bin lira daha talep ettiler, o parayı da gönderdim. Bundan daha sonra 19 bin 925 TL daha gönderdim. Akabinde 4×4 bir otomobil getireceklerini, lakin gümrük vergisi olduğu için 60 bin liraya daha muhtaçlık olduğunu söylemiş olduler. ‘Bu kadar parayı ben kaldıramam az da öteki arkadaşa yüklen’ deyip göndermedim. Son keresinde benden 5 bin lira daha isteyince dolandırıldığımı anlayıp, ‘ben esasen bu işe girdiğime pişman oldum’ diyerek göndermeyeceğimi söylemiş oldum ve rest çektim. Bunlar telefonlarıma bakmamaya başladı. Ben ısrarla arayınca evvel engellediler, akabinde sınırı iptal ettirdiler. Ben kabahatliyim, bende de hata var, akıntıya kapıldım. ’45 milyonu 3 kişi bölüşeceğiz’ deyince kandım” dedi.

BEN YANDIM DİĞERİ YANMASIN

Dolandırıldığını anladıktan daha sonra kendisine emanet edilen kelamda tarihi eser olan toprak kabın ağzını keskiyle açtığını anlatan Mehmet Duvar, içerisinden çıkan 3 heykelcikle polise başvurduğunu söylemiş oldu. Dolandırıcılara gönderdiği paralara ait havale dekontlarını da ibraz ederek, 2 şahıstan şikayetçi olduğunu belirten Mehmet Duvar, para gönderdiği kelamda danışman B.U. hakkında yapılan soruşturmada paraların İzmir Karabağlar’da çekildiğinin tespit edildiğini ve Eğirdir Cumhuriyet Savcılığı yapılan tahkikat daha sonrasında olayla ilgili takipsizlik sonucu vererek, belgenin kapatıldığını kaydetti. Karara bir üst makam olan Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı vasıtasıyla itiraz eden Mehmet Duvar, bu itirazı da reddedilince Adalet Bakanlığı’na başvurduğunu fakat bakanlığın mühleti içerisinde itiraz edilmediği sebebi öne sürülerek başvuruyu kabul etmediğini söylemiş oldu. Elinin kolunun bağlandığını aktaran Duvar, “Ben paramı istemiyorum. O para gitti. Yılanın ağzına giren tekrar geri çıkmaz. Benim derdim, ben yandım diğeri yanmasın. Bu çete çökertilsin. Belge bir daha incelensin istiyorum” diye konuştu.

ALDIĞIMIZ MESKENİ DE SATIP ONU DA VERECEKTİ

50 yıllık evliliğinde daima çalıştığını, hayvan besleyip satarak kazandıkları ile arsa aldığını anlatan Mehmet Duvar’ın eşi Dudu Duvarsa, “Eşim 4 sene sürücülük etti, yattı hala yatıyor. Ben hayvan bakıp besleyip biriktirdiklerimle arsa almıştım. Antalya’dan konut almak için 4 arsa satıp parasını bankaya koymuştuk. 3 adam geldi bunu ‘dedemin dedesinin dedesinden kalma hazine var’ diye kandırıp bir gece toprak kazmaya götürdüler. Eline bir toprak tencere verip, elindeki 25 bin lirayı alıp gitmişler. daha sonra ‘ver bakalım para, ver bakalım para’ bundan ne var ne yok almışlar. En son küçük oğlumdan 50 bin lira isteyince çocukların haberi oldu, ‘baba yapma, etme’ diyerek mani oldular. Yoksa Antalya’da aldığımız meskeni de satıp onu da verecekti” dedi.

BİRBİRİMİZİ YEDİK ETE PARA VERMEDİK

Bu olaydan daha sonra eşiyle ortalarında tartışma çıktığını ve meskenden kovulduğunu söyleyen Dudu Duvar, “Biz ‘para yollama’ deyince makus olduk. Birbirimizi yedik, ete para vermedik. Beni konuttan kovdu. bir süre gittim ‘malım var’ diye mecbur döndüm. Artık ben üst katta, o alt katta, 3 yıldır başka oturuyoruz, konuşmuyoruz. Sağ olsun çocuklarım bana bakıyor” diye konuştu.

YİYECEK EKMEĞE MUHTAÇ OLDUK

Giden paralarının geri gelmeyeceğini bildiğini söyleyen Dudu Duvar, kendilerini dolandıranlara “Allah’ından bulsunlar, hayrını görmesinler. Her şeyimiz vardı, artık yiyecek ekmeğe muhtaç olduk. Buna da şükür ne diyeyim. Yerinde sağ olsun öbür diyeceğim yok” diyerek gözyaşı döktü. Hem mal varlığını hem aile huzurunu kaybeden Mehmet Duvar, artık ilçe girişinde bulunan konutunun önünde gözü yolda bir gün kendisini dolandıranların insafa gelip aldıkları parayı geri ödeyecekleri günü bekleyerek, gününü geçiriyor. Mehmet Duvar, 50 yıllık eşiyle bir daha eskisi üzere keyifli ve huzurlu bir hayat sürmeyi hayal ediyor.

KAYNAK: DHA