Dolandırıcılar 2,3 milyon euroluk kargoya imza attırdılar

semaver

Active member
Dolandırıcılar 2,3 milyon euroluk kargoya imza attırdılar Yozgat’ın Çayıralan ilçesine bağlı Günyayla köyünden 43 yıl evvel Almanya’ya giden 59 yaşındaki İbrahim Hazer, 2015 yılında Ankara merkezli kurduğu şirketle Almanya’da ticarete başladı. İnşaat dalı, demir yolu, köprü işleri yapmaya başlayan Hazer, 2 yıl evvel Günyayla köyüne yatırım yapmak için dönüş yaptı. Çayıralan ilçesi başta olmak üzere köyünde birfazlaca hayır işleri de yapan Hazer’e kaymakamlık, belediye ve biroldukça kurumdan teşekkür plaketi verilmeye başlandı. İş adamının hayırseverliğini duyan dolandırıcılar, ilçesine yatırım yapmak için gelen Hazer’i amaç aldı.

Eylül ayında kargo çalışanı üzere iş insanıyla irtibata geçen dolandırıcılar, kendisine Konya Yozgatlılar Derneği’nden teşekkür plaketi geldiğini ve kargonun bireye özel olup imza karşılığında teslim edileceğini söylemiş oldu. Dolandırıcılar, imza kısmı kesilerek altına senedin imza kısmı gelecek biçimde hazırlanmış teslim tutanağına imza attırarak içerisinde teşekkür plaketi ve 1 kilo Konya şekeri bulunan paketi iş insanına teslim ettiler. bir süre daha sonra yaptığı araştırmalar kararı Konya Yozgatlılar Derneği diye bir derneğin olmadığını ve kargo teslim tutanağının düzmece olduğunu fark eden Hazer, dolandırıldığı kuşkusuyla savcılığa kabahat duyurusunda bulundu. Almanya’da yaşayan ve hiç tanımadığı şahsa 2,3 milyon euro borçlu olan Hazer, aylar daha sonra mal varlığına gelen hacizle ne yapacağını şaşırdı.

“2 BUÇUK MİLYON YARDIMDA BULUNDUM”

Köyüne yatırım için dönüş yaptığını söyleyen iş insanı İbrahim Hazer, “Yaklaşık 2 yıldır Çayıralan ilçesinin Günyayla köyünde yaşamaktayım. Etrafıma, köyüme, ilçeme yapmış olduğum takviyeler var, buna emsal büyük yatırımlarda bulunmuş bir iş insanıyım. Yaklaşık 2 buçuk milyona yakın yardımda bulundum. Bu yüzden de daima bana derneklerden, belediyeden ve kurumlardan plaketler gelmekte. Bu niçinle de birebir biçimde organize bir biçimde bana bir posta kargo yolu ile plaket gönderildi. İmza alındı, şu anda bütün malıma, parama haciz konuldu. Bana posta yoluyla kargo gönderdiler, size özel kargo geldi sizin almanız gerekiyor dediler. Ben de kargoyu alarak imzayı attım. Kargonun ortasında de Konya Yozgatlılar Derneğine ilişkin bir teşekkür plaketi ve bir kilo Konya şekeri çıktı. Bana kargo aracı değil olağan bir araç ile geldiler. Beni tez ettirdiler, ‘Kargo aracım bozulduğu için diğerinden süreksiz araç aldım çabucak gdolayıp teslim etmem gerekiyor’ dedi. Kargocular imzamızı alıp gittiler. Büsbütün bir kargo süsü vererek benim imzamı elimden aldılar. Benim hayatımı kararttılar” dedi.

“EVİME, İŞ YERİME HACİZ GÖNDERDİLER”

Hazer, kargo tutağının altına dolandırıcılar tarafınca boş senet yerleştirildiğini daha sonradan öğrendiğini anlatarak, “Bir Alman vatandaşından borç almış üzere göstererek senedin üzerini daha sonradan 2 milyon 300 bin euroya doldurmuşlar, o da 35 milyon TL yapıyor. Senedi bir bireye ciro ettirerek meskenime, iş yerime haciz gönderdiler. Biz de icra müdürlüğüne teminat yatırarak haciz süreçlerini durdurduk” halinde konuştu.

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK”

Savcılığa cürüm duyurusunda bulunduklarını anlatan Hazer, “Menfit tespit davası açıp teminat yatırmakla yapılacak icraların icra müdürlüğünde kalmasını sağladık. Şayet biz teminat mektubunu veremeseydik bizim paramız şu anda karşı tarafın elinde olacaktı. meğer ben Türkiye’den ihracat yapan bir beşerim. Yabancı yatırımcıları da getirecektim lakin ben nasıl onları koruyacağım, ben yurt haricinden nasıl paramı getireceğim? Ben paramı ilçeme yatırım yapmak için getirdim, istihdam oluşturacaktım, yurt dışı iştiraklerle yatırım yapacaktım lakin maalesef bir imza ile bütün hayatımı kararttılar, yatırım yapamaz da hale geldik” dedi.