“Dokunma yok” deyip tacizciyi hür bıraktılar

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
Diyarbakır’da okul çıkışı konutuna giden lise öğrencisi A..B.’yi takip edip bina içerisinde taciz ettiği argüman edilen F.B., kızın babası tarafınca yakalandı. Karakola gdolayılen F.B’yi linç edilmekten polis kurtardı. Mahkeme ‘dokunma’ olmadığı nedeni öne sürülerek F.B.’yi özgür bıraktı.

Olay, 11 Ekim’de merkez Yenişehir ilçesi Kooperatif Mahallesi’nde akşam saatlerinde meydana geldi. Lise öğrencisi A.B.(15), okuldan çıkıp meskenine gitmek üzere oturdukları apartmanın önüne geldi. Burada F.B.’nin kuşkulu hareketleri üzerine binaya girmeyen A.B., ondan sonrasında asansörün kapısının açık olduğunu fark etti.

Merdivenleri kullanarak üste çıkan A.B.’nin güvenlik kamera imajlarını yönetici olduğu için meskeninde de izleyebilen babası K.B., aşağı indi. Bu sırada F.B., kaçarak uzaklaştı. K.B., sonrasındasında F.B.’yi 100 metre ileride gördü. İmgeleri telefondan gösteren baba K.B., kuşkulu F.B’yi yakalayarak oturdukları binanın önüne getirdi.

Bu sırada etrafta toplananlar durumu fark edince şüpheliye saldırdı. Yaşanan olayın akabinde bölgeye gelen polisler kuşkulu F.B.’yi linçten kurtararak karakola götürdü. Bina önünde bir süre gezinen ve akabinde bina içerisine girerek fermuarını açan kuşkulu F.B.’nin o anları ise güvenlik kamerası imajlarına yansıdı. Linç teşebbüsü daha sonra yaşanan arbedenin cep telefonu kamerasıyla kaydedildiği hadisede F.B.’nin ‘Çocuğa cinsel taciz’ suçlamasıyla sevk edildiği mahkemede ‘temas’ olmadığı sebebi öne sürülerek isimli denetim kuralıyla özgür bırakıldığı öğrenildi.

“BUNUN HESABINI KİM VERECEKTİ”

Yaşadığı şoku atlatamayan A.B., okuldan çıkışta meskene döndüğünde binanın önünde bir kişiyi gördüğünü hareketler yaparak binaya çağırdığını anlattı. A.B., “Ben de daha sonradan diğerine söylüyor diye düşündüm. Hiç aldırış etmedim, binaya girince asansörün kapısı aralıklıydı. Çantamla oyalandım ki gitsin diye korktum zira. daha sonra merdivenlerden çıkmak zorunda kaldım. O gün uygun ki asansöre binmedim, o fikirle benim artık psikolojim bozuldu. Her gün o fikir başımın ortasında. Sanki gelir mi? Gelse bir şey yapar mı? Ya da yapmaz mı? Özgür zira ne yapacağımı bilmiyorum. O yüzden tutuklanmasını istiyorum. Elini kolunu sallayarak gezmesi epey zoruma gidiyor” dedi.

Baba K.B., bina yöneticisi olduğu için konutundan güvenlik kameraları manzaralarını izledikten daha sonra asansöre kızın binmeyeceğini anlayınca kuşkulu F.B.’nin fermuarını açtığını ve cinsel organını çıkardığını söylemiş oldu. K.B., şöyleki konuştu:

“Kızım bunu fark edince merdivenle çıkmaya başlıyor. Bu da asansöre girmeyeceğini anlayınca merdivenle onu takip ediyor. Konutumuz 3’üncü katta lakin o 2’nci kata kadar geliyor, bizim sesimizi duyar duymaz kaçıp gitti. Yakaladıktan daha sonra olay yerine getirdim. Kızımla yüzleştireyim diye, doğal getirince de dokunmadım. Ben profesyonel boksör olmama karşın hiç dokunmadım bile. Ben devlete inandığım ve güvendiğim için bu biçimde bir şey var ise şayet cezasını kesinlikle verir, diye. Aldım getirdim konutun önüne kadar. Etrafıma döndüğümde yaklaşık 300 kişi gördüm. Linç teşebbüsüne kalkmaya başladılar. Tanımadığım beşerler da vardı. Hür kaldı lakin itiraz edecek hakkımız bile yok. Benim çocuğum şu an okula gidemiyor lakin adam meskeninde oturuyor. 2 gün de olsa tutuklu olarak yargılansın. Dokunma olmamış. Ölsün mü ? Dokunsun mu? Benim kızım evvel asansöre binmiş olsaydı, bu şahıs asansörde kızımı sıkıştırsaydı bunun vebalini hesabını kim verecekti.”