Doktor ve hemşirelerden yardım isteyen hamile kedi sosyal medyada gündem oldu

celikci

New member
Doktor ve hemşirelerden yardım isteyen hamile kedi sosyal medyada gündem oldu
Sosyal medyada son zamanlarda sağlık ekiplerinden yardım isteyen kedilerin videoları sık sık paylaşılmaya başlandı. Yeni video ise Karaman’dan geldi. Hamile ve doğum sancıları çeken dişi kedi kentte bulunan bir diş kliniğinin kapısının önünde miyavlamaya başladı. Uzun süre kapının önünde miyavlayan kediye klinikte bulunan hemşire ve doktor müdahale etti. Kedinin doğum yapmak üzere olduğu için doğum sancısı çektiğini anlayan doktor ve hemşireler kediye müdahale etti. Yapılan müdahalenin ardından 4 yavru dünyaya getirildi. “ELİMİZDEKİ İMKANLARLA KEDİNİN DOĞUMUNU GERÇEKLEŞTİRDİK”Anne kedinin davranışlarından dolayı çok duygulandığını belirten Diş Hekimi Ahmet Yurtbaş, “Diş kliniğimizin önüne bir kedi geldi. Biz o sırada hasta tedavisiyle uğraşıyorduk. Kedi öyle bir bağırıyordu ki 'Benimle ilgilenin, acil bir durumum var' der gibiydi. Biz de hemen dışarıya çıktık. Dışarıya çıktığımızda baktık ki kedi kapının önüne yatmış ve bizden yardım istiyordu. O esnada biz de elimizdeki imkanlarla kedinin doğumunu gerçekleştirdik. Kedinin o halini görünce duygulanmamak mümkün değil. Kedi daha sonra kendini bize bıraktı. Sonra da 4 tane yavrusu oldu. Beni bu durum çok etkiledi, neredeyse ağlayacaktım” ifadelerini kullandı. “KAPININ ÖNÜNDE BAĞIRARAK İÇERİDEKİLERDEN ADETA YARDIM İSTEMİŞ”Doğumun ardından işyerinde anne kedi ve yavruları için yuva yaptıklarını belirten esnaf Muharrem Ayaz, “Kedi daha önceden mahalle esnafı olarak baktığımız bir sokak kedisiydi. Bir süredir hamilelikten dolayı karnı şişti. İş yerimizde kediye bir yer açarak ona yuva yaptık. Kedi doğum sancıları başlayınca yuvasından çıkarak direkt diş kliniğinin kapısına gitti. Kapının önünde bağırarak içeridekilerden adeta yardım istemiş. Diş hastanesindeki hekim ve hemşirelerin müdahalesiyle de yavrularını dünyaya getirmiş. Şu an kedi ve yavrularının durumu gayet iyi. Mahalle esnafı olarak şimdi burada bunlara bakıyoruz” diye konuştu.

ALINTIDIR