Doğalgaza ocak ayında sonra şubat ayında da zam!

celikci

New member
Doğalgaza ocak ayında sonra şubat ayında da zam!
Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte artan doğalgaza ocak ayının ardından şubat ayında da zam uygulandı. Yapılan zam 1 Şubat itibariyle geçerli olacak. Konuyla ilgili Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş.(BOTAŞ)’den açıklama yapıldı. Açıklamaya göre konut, ticarethane, sanayi ve elektrik üretim santralleri abone gruplarına yüzde 1 zam uygulandı. BOTAŞ’ın internet sitesinde yayımlanan tarife tablosuna göre konutlarda 1000 metreküp doğalgazın fiyatı 1276 lira olarak belirlendi. İŞLETMELERİN DE TARİFE TABLOSU DEĞİŞTİ!Konutlarla birlikte ticarethanelerin de tarifelerinde değişiklik yaşandı. Buna göre ticarethanelere yapılan 1000 metreküp doğalgaz satışının karşılığı 1428 olarak (Yüzde 1 zam) belirlendi. Organize sanayi bölgelerine ise 1000 metreküp doğalgaz 1420 liradan (Yüzde 1 zam) satılacak. Zamlı tarifenin uygulandığı bir diğer alan da elektrik üretim santralleri oldu. Yüzde 1’lik artışla birlikte santrallere uygulanan 1000 metreküp doğalgaz tarifesi 1428 liraya yükseldi. OCAK AYINDA DA DOĞALGAZA ZAM GELMİŞTİ 2021 yılının ilk günü olan 1 Ocak tarihinde de doğalgaza zam uygulandı. 1 Ocak tarihinde BOTAŞ’tan yapılan açıklamaya göre konut, ticarethane, sanayi ve elektrik üretim santrallerine yüzde 1 zam uygulanmıştı. Konutlarda uygulanan gaz tarifesi 1000 metreküpe 1264 lira, ticarethane, sanayi ve elektrik üretim santralleri için ise 1000 metreküp doğalgazın fiyatı 1414 lira olarak belirlenmişti. BOTAŞ, doğalgaz fiyat tarifelerini aylık olarak açıklıyor. Ocak ve şubat ayı tarifelerine bakıldığında iki ay üst üste zam yapıldığı görüldü. İki ayda da yüzde 1 zam uygulandı.

ALINTIDIR