Diyanet’ten “Bakanlık onaylı” farklı ilan

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
Diyanet İşleri Başkanlığı, lisans mezunu spiker ve sunucu alacak. Lakin Diyanet, alacağı bu işçi için Ulusal Eğitim Bakanlığı’ndan 80 saatlik kurs alma şartını da getirdi. Toplam 30 kişilik takım için 24 Eylül’e kadar başvurulması gerekiyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı, kameraman, prodüktör, spiker, montajcı, direktör, ses kayıtçı ve ışıkçı alımına çıktı. 30 kişinin alınacağı duyurulan ilana bakılırsa prodüktör, direktörlerin en az lisans mezunu olması gerekiyor. Ayrıyeten ilana başvuracak adaylardan 2020 yılı KPSS puanından en az 60 puan almış olma kuralı aranıyor. Sunuculuk ve spikerliğe başvurmak isteyenler Ulusal Eğitim Bakanlığı onaylı, en az 80 saatlik sunuculuk ve spikerlik kursundan aldığı belgeyi de müracaatta ibraz etmesi gerekiyor. 16 farklı program ismine nazaran yapılacak alımlarda birtakım iş kısımları için önlisans mezunlarına da Diyanet’te takım açıldı.

24 EYLÜL’E KADAR BAŞVURULACAK

Spiker adaylarının 24 Eylül’e kadar www.sinav.diyanet.gov.tr adresi üzerinden önbaşvuru yapması ve birebir tarih aralığında il/ilçe müftülüklerine şahsen giderek önbaşvurularını onaylatmaları gerekiyor. Başka unvanlar için de tıpkı tarihe kadar internet üzerinden müracaat yapılacak, bu gruptakilerin evrakları elektronik ortamda denetim edilecek.

Adayların müracaat durumlarına göre 90 kişi kelamlı imtihana alınacak. Kelamlı imtihanda 70 puanlık “mesleki beceri”, 15 puanlık “genel kültür ve bilimsel teknolojik gelişmelere açıklığı”, 15 puanlık “ifade, muhakeme gücü, temsil ve ikna yeteneği” incelenecek. En az 70 puan alınması halinde aday başarılı olmuş sayılacak.

İmtihanlar daha sonrasında belirlenen isimler, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması uygun bulundukları takdirde atanacaklar.

DİYANET TV BAŞLADI TRT’NİN KANALI KAPANDI

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafınca 8 Temmuz 2013 tarihinden bugüne yayın yapan Diyanet TV, TRT Anadolu ile dönüşümlü yayın yaptı. daha sonra 2013 Ramazan ayında kesintisiz yayına geçti ve TRT Anadolu’nun yayınlarına son verildi. Diyanet TV ile birebir gün Diyanet Radyo da yayın hayatına başladı. Kanal 4 Nisan 2018’de HD yayına geçti ve 7 Ağustos 2018’de de TRT iştirakine son verdi. Kanal Türksat, Kablo TV, D-Smart, Tivibu, Digitürk üzere platformlar üzerinden yayın yapıyor.