Diyanet İşleri Başkanlığı yurttaşlara IBAN numarası verip yardım istedi

semaver

Active member
Diyanet İşleri Başkanlığı yurttaşlara IBAN numarası verip yardım istedi Diyanet’in “büyük çoğunluğu işçi sarfiyatları için kullanıldığı” sebebi öne sürülerek eleştirilen bütçesi, 2021’de 13 milyar lira iken 2022’de 3.1 milyar liralık artışla 16.1 milyar liraya yükseldi. bu biçimdece Diyanet, bütçesiyle yedi farklı bakanlığı geride bıraktı. Bütçeyi eleştiren ve “Kuran kurslarında eğitim goren öğrencilerin muhtaçlıklarının karşılanması” için 250 lira bağış istenen bir protokol imzalayan Diyanet İşleri Lideri Ali Erbaş’ın, Cumhurbaşkanlığı uçağıyla Pakistan’a resmi ziyarette bulunması reaksiyon çekmişti. Cumhuriyet, Diyanet’in bu sırada “Milletimizin dayanağına muhtaçlık duyulmaktadır” sözleri ile üretimi devam eden mescitlere maddi dayanak sağlamak için “yardım topladığını” kamuoyuna duyurmuştu.

‘HAYRİ HİZMETLER’

Cami imali haricinde farklı münasebetlerle İstanbul ve Eskişehir’deki mescitlerde de yardım toplandığı ortaya çıktı. Fatih İlçe Müftülüğü tarafınca şubat başında mescitlere gönderilen yazıda, “Türkiye Diyanet Vakfı Fatih Şubesi tarafınca finanse edilen öğrenci konutlarının kira bedelleri ile başka masraflarının karşılanması ve müftülüğe bağlı 4-6 yaş Kuran kursu muhtaçlıkları ile dini ve hayri hizmetlerde kullanılmak üzere yardım toplanmasının uygun görüldüğü” açıklandı.

‘MUHTAÇLARA YÖNELİK’

Bu niçinle 4 Şubat’ta, tüm mescitlerde cuma namazı daha sonrası “sergi usulü” ile yardım toplanacağı aktarılan yazıda, toplanan yardımların müftülüğe ilişkin IBAN numarasına yatırılması istendi.

Odunpazarı İlçe Müftülüğü tarafınca ocakta mescitlere gönderilen yazıda ise “Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Şubesi tarafınca yaptırılan cami ve öbür inşaatlar ile muhtaçlara yönelik yardımlarda ve öteki hayri hizmetlerde kullanılmak üzere 7 Ocak’ta cuma namazı daha sonrası yardım toplanacağı” kaydedildi. Yazıda, yardımın halka duyrulması, toplanan yardımların ise müftülüğe ilişkin IBAN’a aktarılması gerektiği açıklandı.