Dev artırım öncesi kuyruklarda isyan: Ukrayna’dan beteriz, biz de akaryakıt kuyruğunda savaşıyoruz

semaver

Active member
Dev artırım öncesi kuyruklarda isyan: Ukrayna’dan beteriz, biz de akaryakıt kuyruğunda savaşıyoruz Akaryakıtın litre fiyatına 26 Şubat’tan itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 61 kuruş, motorinin litre fiyatına da 1 lira 51 kuruş artırım yapıldı. Yeni tarifenin yürürlüğe girmesine saatler kala Siirt’te yurttaşlar, araçlarına zamsız fiyatla akaryakıt almak için istasyonlar önünde kuyruğa girdi.

İstasyonların dışına taşan kuyrukların görüldüğü vilayetlerden biri Siirt oldu. Aracıyla kuyruklardan bekleyen yurttaşlardan Mehmet Ali Gül, yaşanan duruma “Biz Ukrayna’dan beteriz şu anda. Nitekim beşerler cephede savaşıyor biz de burada akaryakıt, mazot kuyruğunda savaşıyoruz. Ben çiftçiyim şu anda gübre alacağım. Gübreyi saklamışlar iki gündür. Gübre bulamıyoruz. Kaçta tane petrol gezdim, satmıyorlar. Petrollerin birden fazla mazot, akaryakıt satmıyor şu anda. Biz de bilmiyoruz ne olacak halimiz” diyerek reaksiyon gösterdi.

Sait Yakut “Yemin ederim bıktık. Bu kadar da kâfi. Nereye kadar bu biçimde gidecek? Siz söyleyin nasıl olacak bizim halimiz? Sabah artırım, akşam artırım. Kâfi bıktık. Ne söyleyebilirim? Görüyorsun halimizi. Çalışıyoruz, çalışıyoruz gelip benzinliğe bütün paramızı verip gidiyoruz. O kadar. Bıktım ya” dedi.

“ARTIK ZAHMETTEN ÇIKMIŞIZ BİZ”

Yaşananları rezalet olarak tanımlayan Esat Boğa ise “Rezil olduk, bak şu an rezilliğimizi görüyorsunuz. Yemin ederim artık zahmetten çıktık biz. Bu kadar da olmaz. Ne diyeceğimizi bilmiyoruz. Bugün dolduruyorsun sonraki güne bir daha depo boşalacak. 1 milyon (1 lira) için kuyruğu görüyorsunuz. Bu rezilliktir. Öbür bir şey demiyorum. Hükümetin başındakilerin artık bir an evvel bir deva bulmaları lazım. Allah yardımcımız olsun. erkeklerin yeri hoştur” dedi.

“VATANDAŞ ARTIRIMDAN ZAMA GELİP GİDECEK”

Yurttaşların artık artırımdan zama benzinliğe uğradığını belirten istasyon müdürü Mehmet Sevimli Ertekin de reaksiyonunu “Millet indirim olduğu vakit geliyor. Ne yapsın, vatandaş artık ne yapacağını şaşırdı artırımlardan dolayı. 1 milyon 650 bin lira (1 lira 65 kuruş) mazota artırım var, bir 550 de akaryakıta (1 lira 55 kuruş) da akaryakıta. Vatandaş ne yapacak? Vatandaş artırımdan zama gelip gidecek. Öteki yapacak hiç bir şey yok. Litresi 17,40’a falan dayandı. Şu an 15,56. 17,40’a dayandı. Durum berbat. Durum bundan ibaret. Kuyruğu çekin, gösterin millet görsün. Vatandaş daha ne yapacak? Perişan” tabirleriyle lisana getirdi.