Dershaneler kapandı mı 2021? dershaneler açık mı kapanacak mı?

celikci

New member
Dershaneler kapandı mı 2021? dershaneler açık mı kapanacak mı?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Salı günü yapılan kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada LGS ye hazırlanan 8 sınıflar ve YSK’ye hazırlanan 12’inci sınıflar ile okul öncesi eğitim kurumlarının yüz yüze eğitime devam edeceğini diğer bütün sınıfların ise online eğitim alacağını duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından dershaneye Etüt Merkezi ve özel eğitim kurumlarının durumu merak edilmeye başlandı. Peki Dershaneler kapandı mı 2021? dershaneler açık mı kapanacak mı? 2021 Dershaneler kapandı mı, kapanacak mı? Sağlık Bakanlığı tarafından Dün yapılan açıklamada koronavirüs vaka sayısının 60 binin üzerine çıktığı görüldü. Ramazan ayında ülkemizde kısmı kapanma uygulanırken irçok vatandaş ise dershanelerin Durumunu merak etmeye başladım. Peki Dershaneler kapandı mı, kapanacak mı? İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 81 ile gönderilen kısmi kapanma genelgesine göre Dershaneler sadece 8 ve 12. sınıflar için faaliyetine devam edemeyecek. Okullar ve dershaneler ile ilgili İçişleri Bakanlığı Genelgesi'nin bölümü şu şekilde; ''Ülkemiz genelinde uygulanan Covid-19 tedbirleri kapsamında Bilim Kurulunun tavsiyeleri ve Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda yapılan değerlendirmeler sonucunda, yüz yüze eğitimden uzaktan eğitime geçişle ilgili bazı yeni kararlar alınmıştır. İlkokullarda tüm sınıf düzeylerinde tam zamanlı uzaktan eğitime geçilecektir. Ortaokulların tüm sınıf düzeylerinde (8. sınıflar hariç) tam zamanlı uzaktan eğitime geçilecektir. Liselerin tüm sınıf düzeylerinde (12. sınıflar hariç) tam zamanlı uzaktan eğitime geçilecektir.8 ve 12. sınıflar yüz yüze eğitime devam edebileceklerdir. 8 ve 12. sınıflar ile mezunlara yönelik düzenlenen destekleme ve yetiştirme kursları ile takviye kurslarına, cumartesi ve pazar günleri de dâhil, devam edilecektir. Okul öncesi eğitim kurumları yüz yüze eğitime mevcut şekilde devam edeceklerdir. Okullarımızın gerekli hazırlıkları yapabilmesi için yeni kararlar, 15 Nisan 2021 Perşembe gününden itibaren uygulanmaya başlanacaktır.''

ALINTIDIR