Denizlili gençten alkışlık hareket: ATM’de bulduğu emekli maaşını sahibine teslim etti

erkan_623

New member
Denizli’nin Çivril ilçesinde bir bankanın şubesindeki ATM’den 3 aylık emekli maaşını çekmeye giden 80 yaşındaki emekli nüfus müdürü Metin Önuçar süreçleri yaptıktan daha sonra 8 bin TL yerine 4 bin TL alarak mescide gitti. Bu esnada harçlığını ATM’den almaya giden 21 yaşındaki Muhammed Yusuf Durmuş, haznede para olduğunu fark etti. Parayı hazniçin alan Durmuş, fişle birlikte şubeye giderek öğlen ortası bulunmasına karşın parayı teslim etti. Bu esnada mescitte olan Önuçar, aldığı fişte 8 bin TL yazdığını görür görmez bankanın yolunu tuttu. Güvenlikten 4 bin TL’lik bir paranın genç tarafınca bırakıldığını duyan Önüaçar, akabinde parasını alarak gencin yanına gitti. Gence teşekkür eden Önuçar, tanıştıktan daha sonra kimsenin kolay kolay parayı teslim etmeyeceğini ve örnek bir davranış sergilediğini belirtti.

PARANIN DEVAMI OLDUĞUNU GÖRMEDİM

Parasının bir kısmını almayı unuttu. Süreç yaparken kimi şeyleri anlamadığını tabir eden Önuçar “birkaç düğmeye bastım daha sonra istediğim limiti çekemeyeceğim üzere bir ikaz gördüm. Makine istediğim meblağın yarısını verdi. Bu kadar verecek diye gittim. Namazdan daha sonra fişi denetim edince çekilen 8 Bin lira yazdığını gördüm. Bankaya gidip güvenliğe durumu anlattım. O da bana ATM’de 4 Bin lira para unutulduğunu söylemiş oldu ve denetimleri yaparak paramın kalan yarısını teslim etti. Haramı helali bilen gençlerin olması epey sevindirici. Benden daha sonra bankaya para çekmeye gelen bir genç parayı bulmuş. Ben paranın çıktığını bile görmedim. Alsa o parayı kimsenin ruhu bile duymaz. Lakin o genç öğlen tatili bulunmasına karşın ısrarla şubeyi açtırıp parayı teslim etmiş. Paramı teslim aldıktan daha sonra genç kardeşime üzülerek de olsa para teklif ettim lakin anladım ki onun işi para değil, dürüstlükmüş” dedi.

10 YIL EVVEL BİRLİKTE HAC YAPMIŞLAR

Çalıştığı işyerinin karşısındaki banka şubesinin ATM’sinden para çekmeye giden ve ATM’nin para haznesinde 4 bin TL bulan Muhammed Yusuf Durmuş, “Harçlık çekmek için ATM’ye gittiğinde aygıtta para olduğunu gördüm. Aygıtın etrafında biri var mı diye baktım kimseyi nazaranmeyince parayı ve bilgi fişini aldım. Banka kapısını çaldım, güvenlik öğlen ortası olduğu için süreç yapmadıklarını söyleyerek kapıyı açmadı ısrar edince açmak zorunda kaldı. Parayı ve bilgi fişini vezneye teslim ettim detaylarımi ve telefon numaramı da verdim rastgele bir bilgi isterlerse diye. İşe döndüğüm sırada amca geldi. Bulduğum paranın sahibi olduğunu belirterek teşekkür etti. Sohbet ederken 10 yıl evvel birlikte hac yaptığımızı hatırladık. Sağ olsun bana ve iş arkadaşlarıma gereksinimlerimizi sordu yardım etmek istedi, çayımızı içtik sohbetimi ettik” dedi.

KAYNAK: İHA