Davutoğlu, AKP’den ayrıldığı gün Erdoğan’a ne söylemiş oldu?

semaver

Active member
Davutoğlu, AKP’den ayrıldığı gün Erdoğan’a ne söylemiş oldu? Gelecek Partisi Genel Lideri Ahmet Davutoğlu TV 5’te katıldığı yayında kıymetli açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu, “AK Parti’den ayrıldığım gün Sayın Cumhurbaşkanı’na dedim ki, yaptığınız bu müdahale ile o denli bir fitne tohumu atıldı ki partiye, artık herkes herkes aleyhine trol çetesi tutacak, birbirinin aleyhine çalışacak. O denli oldu, hepsinin trol çeteleri var birbirilerine karşı kullandıkları, bilhassa Süleyman Soylu ve Berat Albayrak içinde. Lakin ne oldu? Berat Albayrak Instagram’dan, kayınpederine bile haber etmeden istifa etti. Soylu hala Peker’in sorularına karşılık vermiyor” dedi.

Katıldığı programda AKP periyodunda yaşadıklarına da değinen Davutoğlu, “Çarkın içine alıp öğütemediler, çarkın haricinde kaldığım için suçlayamadılar. Çarkı kıracağımı da gördüler” biçiminde konuştu.

“Sayın Binali Yıldırım, Sayın Soylu üzere kendilerini AK Parti genel başkanlığına hazırlayıp da hevesleri kursağında kalan, benim artan popülaritem yüzünden bu gayelerine ulaşması mümkün olmayanların ihtirasları vardı” diyen Davutoğlu, AK Parti’ye ait olarak ‘Bir çark vardı, Reza Zarrab’ından, yolsuzluklarından, imar rantlarından, 5 müteahhitten, ordan burdan oluşan… Ben bu çarkın tümüyle haricindeydım. hiç bir yerde bu çarkın ufak bir dişlisine bile beni sokamadılar” dedi.

‘VİCDAN SAHİBİ HERKES 2019’DAKİ YAYIMLADIĞIM MANİFESTOYU OKUSUN’

AKP’den ayrılmasına yönelik sürecide aktaran Gelecek Partisi önderi Davutoğlu, “Vicdan sahibi herkes 2019’da yayınladığım manifestoyu bir okusun. O manifestoda yazdıklarım yapılsaydı bugün ülke bu durumda mı olurdu?” tabirlerini kullandı.

‘CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ EN VAHİM HATADIR’

Davutoğlu konuşmasında makamını terkettikten daha sonra raporlar verdiğini tabir ederken, ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi yapılabilecek en vahim kusurdur diye. Sizin için yapılmıyor bu değişiklik, sizden daha sonra otoriter bir rejim kurmak için dedim. Kendi periyodunda aslına bakarsan kurdu, Perinçek ve Bahçeli ile beraber’ diye ekledi.