İzmir’in Karabağlar ilçesine bağlı kırsal Uzundere Mahallesi’ne yapılmak istenilen jeotermal santralin projesine karşı çıkan 270 mahalleli, zeytinlik alanlarda yapılacak olmasından dolayı projenin iptali için hata duyurusunda bulundu. İzmir 1’inci Yönetim Mahkemesi’nde açılan davada, 3 kilometrelik bölgede zeytinliklerin bulunması ve sondaj çalışmalarının etrafa ziyan vereceği nedeni öne sürülerek planın iptaline karar verildi. Firma avukatlarının karara itirazları kararı evrak, Danıştay’a gitti. Eksik inceleme niçiniyle lokal mahkemenin sonucu bozulurken, eksper raporu istendi. bir daha İzmir 1’inci Yönetim Mahkemesi’nde görülen evraka atanan uzmanın, raporda planın etrafa ziyan vereceği istikametinde rapor sunması üzerine mahkeme de JES için bir sefer daha iptal sonucu verdi. Firma yetkililerinin itirazı üzerine evrak, bu sefer de Danıştay 6’ncı Dairesi’nde görüşüldü. Üyeler, projenin bölgedeki zeytinlik alanlara olumsuz tesiri olduğu kararına vardı. Bunun üzerine İzmir 1’inci Yönetim Mahkemesi’nin verdiği sonucun hukuk ve tarza uygun olduğu, bozulmasını gerektirecek bir durum olmadığı sebebi öne sürülerek sonucun oy birliğiyle onanmasına karar verildi. Danıştay 6’ncı Ceza Dairesi’nin sonucunın akabinde Uzundere’ye yapılması planlanan JES projesi iptal oldu.