Daha yangının külleri soğumadan, TOKİ bakın ne için aradı

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
Antalya’nın Manavgat ilçesinde 4 gün süren yangında tam kül olan mahallelerin yanı sıra sıçradığı mahallelerde de epey sayıda mesken, ahır, tarla küle döndü.

Kalemler Mahallesi’ndeki konutu küle dönen Ressam Burhan Kum da yangının külleri soğumadan TOKİ tarafınca kredi için aranmasına reaksiyon gösterdi. Kum “Yangın daha sönmeden, konutların dumanı üstünde, TOKİ’den aradılar. ‘Size kredi verelim, 3 yıl ödemesiz’ teklifini sundular. Evvel bir yangını söndürün! TOKİ konut yapacakmış, nereye ne yapacak aşikâr değil. Çadır verse haydi derim ki ‘en azından bir çadır verdiler’, kredi teklif ederek beni borçlandırma kederine düştüler fazlaca sinirlendim” kelamlarıyla öfkesini lisana getirdi.

Evrensel’den Hilmi Mıynat’a konuşan ve yangının telafisi mümkün olmayan hasarlar meydana getirdiğini belirten Kum, şu biçimde devam etti:

“Ahşap oyma tavanlar, el oyması kapı, pencereler, müze üzere meskenler yandı. Konutlarımız değil müzeler yandı! TOKİ mesken yapacakmış. Pencereyi oval yapınca o konut tıpkı mesken olmuyor! Yüz yıllık zeytin ağaçları, 200 yıllık meşe ağaçları yandı. Onları nasıl yerine koyacaksın? Sigorta şirketi ya da kimse o ağaçların odun bedelini verecek. 200 yıllık ağacın kıymetini karşılayabilir mi?”

“EVDE DURAMADIK YARDIMA KOŞTUK”

Yangından ziyan bakılırsanlere kendi imkanlarıyla yardım götüren Ali Küçük ise “Maalesef yeşil bir yer kalmadı. Şu an yangın denetim altına alındıysa yanacak bir yer kalmadığı içindir” dedi. Küçük’ün hemşire olan eşi ise, “Ben sağlıkçıyım hastanede nöbetçiydim. Gelenlerin durumu epey berbattı. Onu gördükten daha sonra duramadık esasen” diyerek yardım için yola düştüklerini anlattı.

TOKİ’DEN İLETİ

Öte yandan, TOKİ de toplumsal medya hesabından, “Yangının tesirlerini silmek için seferber olduk. Yöresel mimariye uygun yapacağımız köy meskenlerinin projelerini hazırladık. Köy konutlarımızın; ahırı, deposu ve bahçesi olacak. 1 yıl içerisinde meskenlerimizi tamamlayarak vatandaşlarımızı yeni yuvalarına kavuşturacağız” diye yazdı.

TOKİ’nin bildirisine epey sayıda yorum yapıldı.