Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ihtiyaç sahibi ailelere destek müjdesi

celikci

New member
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ihtiyaç sahibi ailelere destek müjdesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ihtiyaç sahibi ailelerle beraber memura ve esnafa bayram müjdesi verdi. İhtiyaç sahibi ailelere hane başı yapılan bin liralık nakdi yardımın 100 liraya çıkarıldığını duyurdu. Memur maaşlarının Ramazan Bayramı'ndan hemen önce 10 Mayıs tarihinde hesaplarda olacağını söyleyen Erdoğan, esnafa sağlanan gelir desteği ve kira yardımının süresini de 1 ay daha uzattıklarını açıkladı. Memur ve Esnafa MüjdeMKEK Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda Enerjitik Malzemeler Üretim Tesisi Açılış Etkinliği ve Ürün Lansmanı'na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada çok önemli açıklamalara yer verdi. Memur ve esnafa müjdeli haberleri olduğunu söyleyerek açıklamasına başlayan Erdoğan, memur maaşlarının 10 Mayıs tarihinden itibaren hesaplara yatmaya başlayacağını duyurdu. Ayrıca esnafa yapılan aylık bin lira gelir desteği ve 750 ila 500 lira arasındaki kira desteğinin süresinin de 1 ay daha uzatıldığını belirtti. Öte yandan TESKOMB ve Halkbank aracılığıyla esnafa kullandırılan kredilerin süresinin de 1 Temmuz tarihine kadar ertelendiğini açıklamalarına ekledi. Nakdi Yardım 1100 Liraya Çıktıİhtiyaç sahibi ailelere hane başı verilen bin liralık nakdi yardımı 1100 liraya çıkartarak yeniden başlatacaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı, 2018 yılında emeklilere yönelik başlatılan bayram ikramiyesi tutarının da bin liradan 1100 liraya yükseltildiğini bir kez daha hatırlattı. İşten Çıkarma Yasağı 30 Haziran'a Kadar UzatıldıSalgın döneminde getirilen ve hala devam eden işten çıkarma yasağının süresini uzadığını duyuran Erdoğan, iş sözleşmelerinin fesih yasağının 30 Haziran 2021 tarihine kadar uzatıldığı bilgisine yer verdi. Öte yandan TESKOMB kefaletiyle taksit ödemesi yapamayan 240 bin kişinin 1 milyar lira tutarında olan borcunun daha sonra tahsil edilmek üzere TESKOMB tarafından bankaya ödendiğini de açıkladı. Bunun yanı sıra sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak için 183 milyon lira ilave kaynak gönderildiğini söyleyerek 'Böylece esnaflarımıza, iş dünyamıza şu sıkıntılı dönemde yine bir nefes alma imkanı sağladığımıza inanıyorum' dedi.

ALINTIDIR