Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Bekir Bozdağ sonucu… Devlet Bahçeli ne diyecek

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı Resmi Gazete’deki kararlar gece yarısı yayımlandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara bakılırsa; Adalet Bakanı Abdulhamit Gül istifa etti. Yerine Bekir Bozdağ atandı.

Bekir Bozdağ, Cumhur İttifakı ortağı MHP başkanı Devlet Bahçeli ile yaşadığı tartışma ile gündem olmuştu.

Danıştay 8. Dairesi’nin ilköğretim okullarında uygulanan “Öğrenci Andı”nı kaldıran yönetmelik kararını iptal etmesinin akabinde periyodun Meclis Anayasa Kurulu Lideri Bekir Bozdağ “Danıştay anayasa ve maddeyi alenen çiğnemiştir” demişti.

Bozdağ’ın Andımızla ilgili açıklamasının akabinde Devlet Bahçeli şu sözleri kullanmıştı:

“BOZDAĞ KÜRDÜM DİYEBİLİR, LİSANINI TUTAN YOKTUR”

“Sayın Bozdağ Kürdüm, özgürüm diyebilir. Lisanını tutan yoktur. Sus otur yerine diyen de yoktur. Buyursun, mizaç ve meşrebine müzahir değerlendirmesini yapsın. Türk milleti kendisini en hoş ve yüksek mevkilere taşımıştır. Ancak kendisi Türk milletini düşürmeyi aklından geçirmesin.

Andımızı fıtrat ve köküne uygun okumak isteyen var ise kendi bilir. Lakin Türk milletinin Andına kimse karışmasın, hiç kimse ortalığı karıştırmasın. PKK’lıyım, bölücüyüm, Kürdistan için çalışırım diyen var ise cezası belirlidir, neticelerina katlanacaktır. Uyarıyorum, Sayın Bozdağ buna fazlaca dikkat etsin. 81 vilayette basın açıklaması yapan malum bir sendikanın lideri da durum muhasebesi ve özeleştiriyi yapacak ulusallığı göstersin.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bahçeli’nin amacında olan Bekir Bozdağ’a küme toplantısında yaptığı konuşmada sahip çıkmıştı. Tayyip Erdoğan, Bekir Bozdağ için “Yol arkadaşımı ona feda edemem” dedi.

FETÖ KONUŞMALARI TEKRAR GÜNDEMDE

Adalet Bakanı olarak atanan Bekir Bozdağ’ın geçmişte terör örgütü FETÖ’ye yönelik övgü dolu kelamları bir daha gündeme geldi.

MECLİS’TE FETÖ ÖVGÜSÜ

TÜRKÇE OLİMPİYATLARI

FETÖ’nün kelamda ‘Türkçe Olimpiyatları’na katıldığı, orada yaptığı konuşmada da FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’e, ‘selamlar, saygılar’ ilettiği ortaya çıktı.

BAHÇELİ’YE BU TÜRLÜ SESLENMİŞTİ

BEKİR BOZDAĞ KİMDİR

1 Nisan 1965’te Yozgat Akdağmadeni’nde doğdu. Baba ismi Mehmet Duran, anne ismi Nuriye’dir. Avukat; Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Yüksek lisansını Uludağ Üniversitesi Toplumsal Bilimler Enstitüsü Dinler Tarihi Anabilim Kısmında tamamladı.

Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Özgür avukat olarak çalıştı. Fazilet Partisi Akdağmadeni (Yozgat) Belediye Lider Adayı (1999) oldu. Fazilet Partisi Yozgat Siyasi ve Hukuksal İşlerden Sorumlu Vilayet Lider Yardımcılığı (1999-2001) bakılırsavinde bulundu.

AKP Yozgat kurucu vilayet idaresinde Siyasi ve Türel İşlerden Sorumlu Vilayet Lider Yardımcılığı (2001-2002); AKP Teşkilat Başkanlığında değişik vilayetlerde İl Koordinatörlüğü ve Bölge Koordinatörlüğü (2002-2007); AKP Merkez Karar ve İdare Konseyi (MKYK) üyeliği; AKP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Lider Yardımcılığı (2015) nazaranvlerinde bulundu. 22, 23, 24, 26 ve 27. Yasama Devirlerinde Yozgat Milletvekili seçildi.

Odatv.com