Cumhurbaşkanı Erdoğan çeltik alım fiyatını deklare etti

Zeytin

Global Mod
Global Mod
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısından daha sonra çeltik alım fiyatlarını deklare etti.

Buna bakılırsa, Baldo çeşidi için 5 bin 500 lira, Osmancık çeşidi için 4 bin 500 lira, Luna çeşidi için 4 bin lira alım fiyatı uygulanacak.

Fiyatlar; geçen yıl 55 randımanlı Baldo için 4.500, 60 randımanlı Osmancık için 3.600 ve 65 randımanlı Luna çeşidi için 3.200 liraydı.

“Merkez Bankası rezervlerimiz 118 milyar doları aştı”

Konuşmasında iktisada dair iletiler da veren Erdoğan, “Merkez Bankası rezervlerimiz 27 Ağustos prestijiyle 118 milyar doları aşmış durumdadır” dedi.

Orta Vadeli Program gayelerine değinen Erdoğan, konuşmasını şu biçimde sürdürdü: Enflasyonun kalıcı olarak tek haneli sayılara inmesini hedefliyoruz. Bu yılı yüzde 9 büyüme ile kapatmayı öngörüyoruz. Ulusal gelirimizi bu yıl 800 milyar doların üzerine, Orta Vadeli Program devri sonunda da 1 trilyon dolar düzeyine taşıyacağız. Nitelikli istihdamı oluşturan, cari açık üretmeyen, gelir dağılımı adaletini gözeten büyüme yapısını tesis edeceğiz. Sanayi bölümünde teknoloji düzeyi yüksek sabit sermaye yatırımlarını ve direkt yabancı yatırımları özendireceğiz.”

“Bütçe açığı amacımızı yakalayacağız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Orta Vadeli Program kapsamında, istihdamın yıllık ortalama 1 milyon 170 bin kişi artmasını, işsizlik oranının kademeli gerilemesini hedeflediklerini bildirdi. Erdoğan, “Bu yıl bütçe açığı maksadımızı sene başında yüzde 3,5 olacak biçimde revize etmiştik. Sözümüzde durarak inşallah bu maksadı rahat bir biçimde yakalayacağız” dedi.

Afet için 345 milyon lira toplandı

Bu ortada Cumhurbaşkanı Erdoğan, son afetler için düzenlenen yardım kampanyasında toplanan ölçünün 345 milyon liraya ulaştığını bildirdi.

Özel dala afet planı daveti

Erdoğan, “Özel dal dahil tüm kurumlarımızı ve vatandaşlarımızı AFAD’ın yönergelerine göre afet planlarını gözden geçirmeye, eksiklerini tamamlamaya davet ediyorum.” tabirlerini kullandı.

Aşı davetini bir dahaledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Okulların açıldığı, iş yerlerinin tam kapasite üretime geçtiği şu devirde vatandaşlarımızı aşılarını yaptırmaya ve tamamlamaya davet ediyorum” sözlerine de yer verdi.

Okumaya devam et...