‘Cübbeli’den ‘Tarkan’ çıkışı: ‘Tamamen sokak lafları’

semaver

Active member
‘Cübbeli’den ‘Tarkan’ çıkışı: ‘Tamamen sokak lafları’ Son albümünü 2017 yılında yayınlayan Tarkan, yeni müziği Geççek’i 17 Şubat Perşembe akşamı saat 21.00’de dinleyicilerle buluşturdu. ‘Geççek’ müziğinin kelamları ve klibi yayımlandıktan bir süre daha sonra Twitter’da gündem oldu. #Tarkan ve #Geççek etiketileri, Twitter Türkiye gündeminde birinci sıralara yerleşti. Biroldukça insan, müzikte yer alan kelamların politik manalar taşıdığını düşündüklerini söz etti.

Toplumsal medyada kelam konusu müzik için “Tarkan milyonlara tercüman olmuş” yorumu yapıldı.

Tarkan, müzikteki kelamlar münasebet gösterilerek iktidara yakın isimler tarafınca amaç alınırken; ‘Geççek’, ortalarına siyasi ve ünlü isimlerin de dahil olduğu biroldukca kişi tarafınca beğenildi.

“TAMAMEN SOKAK LAFLARI”

‘Geççek’ Türkiye gündemindeki başlıklar ortasına yerleşirken, hususa ait bir yorum da ‘Cübbeli Ahmet’ diye tanınan ve iktidara takviyesiyle bilinen İsmailağa cemaatinin önde gelen ismi Ahmet Mahmut Ünlü’den geldi.

TV100’de yayımlanan Kayıt Dışı programının konuğu olan Ünlü, Tarkan’ın yayına giren ‘Geççek’ müziğini kıymetlendirdi.

Ünlü, “Tamamen sokak lafları, çarşı pazar. Lakin toplumda alıcısı var. Niçin bunu bir buçuk, iki yıldır yazmadı bilmiyoruz. Millete bir teselli bahsetmek amacındaysan, korona bitmiş, hastaneler rahatlamış bu periyotta mı teselli veriyorsun?” dedi.

“Şimdi seçimde şarkıyı hangi parti kullanacak? Bakalım bu telifi partilere kullandıracak mı bu da çıkacak” sözlerini kullandı.

“BENİ HDP HİÇ SAHİPLENMEDİ”

Cübbeli Ahmet ayrıyeten, “Ben de o kadar laf söylüyorum beni HDP hiç sahiplenmedi, seni sahiplendi. Yerli ve Ulusal bir iktidarı yıkmak istemek niye, Türkiye bölünmesin” biçiminde konuştu.

“ŞARKI, DÖNEMSEL OLARAK MANİDAR”

‘Dolar bulunur, vatan bulunmaz’ diyen ‘Cübbeli’, müziğin sürecine dair Kılıçdaroğlu’nun elektrik faturaları çıkışını hatırlatarak, “Dönemsel olarak manidar olmuştur. niye bu vakit kadar çıkarmadı bilemeyiz natürel fakat biraz garip” dedi.

İDAM ÇIKIŞI: ‘BUNLARI SULTANAHMET’TE SALLANDIRACAKSIN’

Ünlü, Ertan Özyiğit’in moderatörlüğündeki programın devamında dikkat çeken sözler kullanıldı. ‘Cübbeli’, bayan cinayetleri ile ilgili konuşarak, “Sultanahmet Meydanı’nda sallandırılması lazım. Bu aslına bakarsan Allah’ın emridir” dedi.

Ünlü, şunları söylemiş oldu;

“İstanbul Mukavelesi’nin ortasında bayan hakları vardı. E biz de katılıyorduk, içeriğinin kimilerine. örneğin artık bayanları kesiyorlar, öldürüyorlar. Çok caydırıcı cezalar verilmesi gerekiyor. Hatta öldürürse idam getirilsin. Vurmanın farklı bir cezası olur lakin öldürme var ise bunlar katiyetle Sultanahmet Meydanı’nda sallandırılması lazım. Bu aslına bakarsan Allah’ın buyruğudur.”