Cübbeli amirale ne olacak… Soruşturmanın niye uzadığını bu biçimde deklare etti

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
Eski Deniz İkmal Kumandanı Tuğamiral Mehmet Sarı hakkında, makam otomobiliyle gittiği tarikat konutunda, üniforması üzerine giydiği cüppe ve sarıklı fotoğrafların basına yansımasının akabinde disiplin soruşturması başlatılmıştı. Sarı hakkındaki soruşturma aylardır sonuçlandırılmadı ve misyonundan alındığı ise aylar daha sonra belirtildi.

Mehmet Sarı’nın bu hafta yapılması beklenen Yüksek Askeri Şûra’da (YAŞ) emekliye sevk edileceği ileri sürülmüştü.

HAKAN: SARIKLI AMİRAL’İN tekrar TSK’YA DÖNME İHTİMALİ BELİRECEKTİ

Hürriyet Genel Yayın Direktörü Ahmet Hakan, bugünkü köşesinde, Sarı’yla ilgili iddiayı ele aldı. Hakan, Ulusal Savunma Bakanlığı’nın Sarı’yı müdafaa yaklaşımı ortasında olmadığını düşündüğünü söylemiş oldu.

Hakan’ın yazısının ilgili kısmı şu biçimde:

“Bir tez dolaşıyor iki gündür ortalıkta. Denilen şu: ‘Sarıklı Amiral Mehmet Sarı, YAŞ’ta emekli edilerek kurtarılmak isteniyor.’

Bu iddiayı araştırdım. Elde ettiğim sonuçları yazıyorum:

Anayasa’nın 125. Maddesi’ne bakılırsa YAŞ kararlarına karşı yargı yolu kapalı. Yani Sarıklı Amiral Mehmet Sarı, YAŞ’ta emekliye sevk edilirse… Kendisine yargı yolu kapanmış olacak. Ayrıyeten Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Disiplin Kanunu çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ayırma süreci kararında rütbesinin geri alınması da mümkün.

Şayet YAŞ beklenmeden disiplin cezasıyla olay tamamlanmış olursa… Disiplin cezasına karşı yargı yolu açık olduğu için Sarıklı Amiral’in yeniden TSK’ya dönme ihtimali belirecekti. Ki bunun örnekleri mevcut.

Ben bu “Sarıklı Amiral”e karşı Ulusal Savunma Bakanlığı’nın bir ‘koruma’ yaklaşımı ortasında olmadığını, benim yazdığım cinste bir yol izlediğini düşünüyorum.

Bekleyelim bakılırsalim.”