Çorumlu mesken bayanı Büyükyabat, 52 yaşında üniversiteyi birincilikle bitirdi

erkan_623

New member
Hitit Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde düzenlenen mezuniyet merasiminde üniversite birincisi olarak ödül alan Tarih Kısmı mezunu Büyükyabat, hayali olan üniversiteden mezun olmanın gururunu yaşadı.

Çorum İmam Hatip Lisesindeki eğitiminin akabinde 1987 yılında üniversite imtihanına girerek Ondokuz Mayıs Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Kısmını kazanan fakat ailesinin diğer kentte eğitim almasına müsaade vermemesi niçiniyle üniversite hayalini gerçekleştiremeyen Büyükyabat, uzun yıllar daha sonra bu hayalini gerçekleştirmeyi başardı.

Büyükyabat, gazetecilere, liseden daha sonra üniversiteye gidemeyince evlendiğini, sonrasındasında çocuklarının olmasıyla üniversite hayalini ertelemek durumunda kaldığını söylemiş oldu.

Evlendikten daha sonra kendisini çocuklarına adadığını belirten Büyükyabat, “Zaman ortasında çocuklarım büyüdü, ailemle münasebetlerim yoluna girdi. Oğlumun üniversiteye hazırlandığı sene imtihana girmeye karar verdim. Birinci hedefim, imtihanı başarırsam açık öğretimde bir yer okumaktı. daha sonra başardım.” dedi.

Hamasetini toplayıp büyük heyecanla üniversiteye başladığını lisana getiren Büyükyabat, “Eşim fazlaca dayanak oldu bana. Tarih Kısmına kayıt yaptırdım. daha sonra gördüm ki hayatımın en eksik kalan tarafını üniversite ile tamamladım. Benim için fazlaca hoş, fazlaca özel 4 yıldı. Hayallerimi gerçekleştirdiğim, epey keyifli olduğum bir hayat yaşadım. Allah nasip ederse bundan daha sonra da devam etmek istiyorum. Babam, annem goremedi. O devrin koşullarında babam beni göndermek istememişti.” dedi.

Muvaffakiyetini isteyerek ve severek çalışmasına bağlayan Büyükyabat, mecbur olduğu için değil, okula gitmenin zevkini yaşadığı için başarıyı yakaladığını anlattı.

Büyükyabat, derslerine günü gününe çalışmaya dikkat ettiğini vurgulayarak, “Tarih sevdiğim bir alandı fakat bu kadar seveceğimi, bu kadar beni memnun edeceğini öncesinden hesap edemezdim. Kısmet olursa bundan daha sonra yüksek lisans yapmak istiyorum.” diye konuştu.

Merasime katılan Çorum Valisi Mustafa Çiftçi de mezun olan tüm öğrencilerle Büyükyabat’ı tebrik ederek, “Bu sene Hitit Üniversitesinden 1889 öğrencimiz mezun oldu. beraberinde 2 bin 500’ü aşkın öğrencimiz de üniversitemize kayıt yaptırdı.” tabirini kullandı.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk de Büyükyabat’ı tebrik ederek, muvaffakiyetlerinin devamını diledi.

Öztürk, “yaşamın her alanında her ne yapıyorsanız yapın, üniversite eğitiminin kendilerine hayli şey katacağına örnek olduğu için üniversitemiz ve şahsım ismine hayli teşekkür ediyorum. 30 yıl ortadan daha sonra bu biçimde bir hayali gerçekleştiren Sema Büyükyabat hanımefendiyi huzurlarınızda tekrar tebrik etmek istiyorum.” dedi.

Merasime AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Belediye Lideri Halil İbrahim Aşgın, protokol üyeleri, akademik ve idari takım ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

KAYNAK: AA