Çocuğunun kreşte şiddete maruz kaldığını e-devlet’ten öğrendi!

celikci

New member
Çocuğunun kreşte şiddete maruz kaldığını e-devlet’ten öğrendi!
Antalya’nın Alanya ilçesinde filmlere konu olacak bir olay yaşandı. Oya Dölen isimli vatandaş e-devlet sisteminde gezerken kendisinin de dahil olduğu bir dava ile karşılaştı. Alanya Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen bir davada kendisinin müşteki, kızının ise mağdur sıfatıyla yer aldığını gördü. Belirtilen dosya numarasıyla davayı araştıran Dölen, iki yıl önce 6 çocuğun kreşte şiddete maruz kaldığını ve bu çocuklardan birisinin de kendi kızı olduğunu öğrendi. “ÇOCUĞUMUN ŞİDDETE UĞRADIĞINI BİLMİYORDUM”Korkunç olay sonrası açıklamalarda bulunan Oya Dölen, “İki yıl önce bir velinin şiddet olayıyla ilgili kreşten şikâyetçi olduğunu duydum. Kreş yönetimi velinin iftira attığını söyledi. Daha sonra bu olay kapandı. Çocuğumun şiddete uğradığını bilmiyordum. Bir hafta önce e-Devlet’e girince kızımın aynı olayda şiddete uğradığını öğrendim. Kreşin güvenlik kamerası görüntülerini izleyince şoke oldum. Başımdan kaynar sular dökülmüş gibiydi. Bir haftadır uyuyamıyorum” dedi. “DOKTOR MORLUĞUN DARP SONUCU MEYDANA GELDİĞİNİ SÖYLEDİ”Kreşte 6 çocuğa uygulanan şiddet Ayşe Hande Çelik’in iki yıl önce oğlunun kolundaki morluğu fark etmesi ile gün yüzüne çıktı. Yaşanan olayın ardından o dönem şikayetçi olan Çelik, şu ifadeleri kullanmıştı, “İki yıl önce oğlum yaklaşık bir ay kreşe gitti. Bir gün oğlumun elbiselerini değiştirince kolunda bir morluk olduğunu fark ettim. Bunun üzerine hastaneye gittim. Doktor morluğun darp sonucu meydana geldiğini söyledi. Darp raporu aldıktan sonra şikâyetçi oldum. Savcılık soruşturmasında başka çocukların da mağdur olduğu ortaya çıktı. Davanın takipçisi olacağız.” KREŞ SAHİBİ DAHİL 5 KİŞİ ÇOCUĞA EZİYET SUÇUNDAN YARGILANIYORAlanya Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşması mayıs ayında. Davada kreş sahibi dahil 5 kişi çocuğa eziyet suçundan yargılanıyor. Savcılık iddianamesinde çocukların fırlatıldığı, beşiğe sertçe yatırıldığı, bir yerden bir yere sürüklendiği, bütün çocukların aynı tabaktan aynı çatal ve kaşık ile yedirildiği belirtildi. Sanıklar 8 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor. Avukat Tolgahan Dalkılıç “Dava dosyasındaki iki günlük güvenlik kamerası görüntülerinde görevlilerin şiddete yönelik fiiller gerçekleştirdiği görülüyor. Olayın iki günden daha fazla sürdüğünü ve daha çok kişinin mağdur olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

ALINTIDIR