Çobanlık yaparken hukuk fakültesini kazandı! Artık savcılığa hazırlanıyor

erkan_623

New member
Tunceli’nin Çemişgezek ilçesine bağlı Sarıbalta köyünde yaşayan Adem Aydın, ailesine ilişkin koyun sürüsüne çobanlık yaparak eğitim hayatını sürdürdü ve çocukluk hayali olan hukuk fakültesi için gecesini gündüzüne katarak ders çalıştı. Birinci 8 yıllık eğitimini köyündeki okulda goren Aydın, orta tahsilini ise Elazığ Mehmet Koloğlu Anadolu Lisesi’nde tamamladı. Akabinde ülke genelinde birinci 3 bine giren ve hayali olan İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesine yerleşen Aydın, pandemide üniversitelerin uzaktan eğitim olmasıyla köyüne dönerek hem çobanlık yaptı tıpkı vakitte derslerine çalıştı. Hayalini kurduğu üniversiteden mezun olduktan daha sonra avukatlık stajı yapan Aydın, artık de hakim ve savcılık imtihanına hazırlanmaya başladı. İleride savcı olmak istediğini belirten Aydın, anne ve babasının takviyesi ile muvaffakiyete ulaştığını söylemiş oldu.

ÇOCUKLUKTAN BERİ EN BÜYÜK HAYALİYDİ

Küçüklükten beri köyde ailesiyle küçükbaş hayvancılık yaptığını belirten Adem Aydın, “İlkokul ve ortaokulu köyümüzde bulunan okulda hem aileme yardım ederek tıpkı vakitte derslerime çalışarak tamamladım. Liseyi Elazığ’da bulunan Mehmet Koloğlu Anadolu Lisesinde okudum. Lise eğitimime devam ederken orta tatillerde ve yaz tatillerinde bir daha köyümüze giderek anne ve babama köy işlerinde yardımcı oldum. beraberinde üniversite imtihanına hazırlandım. Çocukluktan beri en büyük hayalim İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanmak ve buradan mezun olup alanında hayli başarılı bir savcı olmak. Şu an mevcut durumda, liseyi bitirdiğim vakit girdiğim birinci imtihanda Türkiye’de birinci 3 bine girerek İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesine yerleştim. daha sonra hem fakülte eğitimime devam ettim birebir vakit da bir daha yazları ve orta tatillerde köye ailemin yanına gelerek burada işlerimize yardımcı oldum. Özelikle 2020 yılının başında ortaya çıkan pandemi kısıtlamalarından dolayı yüz yüze eğitime orta verilmesiyle köye gelmek zorunda kaldım. Teknolojik imkanların sonlu olması bununla birlikte internetin de kâfi derecede çekmemesi derslerimde zorlanmama sebep olsa bile 4 yıllık eğitimimi üniversiteden onur öğrencisi olarak mezun oldum. Şu an mevcut durumda Elazığ’da bir ofiste avukatlık stajımı başlattım, bir yandan da hakimlik savcılık imtihanına çalışıyorum. Yıl sonunda gireceğim imtihanı kazanıp, başarılı bir savcı olacağıma inanıyorum. Benim bu başarımdaki en büyük emek bana her şartta birçok zorluklara karşın ve imkansızlar ortasında daima takviye olan annem ve babam yardımıyladir” dedi.

KAYNAK: İHA