CHP önderi Kılıçdaroğlu’ndan dolar çıkışı: ‘Ahlaklı bir siyasetin Türkiye’yi yönetmesi lazım’

semaver

Active member
CHP önderi Kılıçdaroğlu’ndan dolar çıkışı: ‘Ahlaklı bir siyasetin Türkiye’yi yönetmesi lazım’ CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’nın Elmadağ ilçesinde STK’lar, muhtarlar ve kanaat başkanları ile bir ortaya geldi. Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin dolara endekslendiğini belirterek, “Bankadaki mevduatın garantisini dolarla verirseniz, faizin garantisini dolarla verirseniz bu olmaz, bu yanlıştır. Ulusal paramızın prestijini kimsenin düşürmeye hakkı da yoktur, yetkisi de yoktur” dedi.

Kılıçdaroğlu, şu biçimde devam etti:

“Eğer bunu yapabilirsek emin olun Türkiye epeyce süratli büyür, epeyce süratli kalkınır. her insanın de karnı doyar. Yaşanan zahmetleri siz de biliyorsunuz, ben de biliyorum. Büyük meşakkatler var. Bu sorunları aşmamız lazım, birlikte aşmamız lazım. birlikte aşmamız lazım. Istırapları aşmanın yolu bir arada olmaktır, birlikte olmaktır. Düşünceyi yaratanlar politiklerdir, onu da söyleyeyim. Badireyi yaratan politiklerdir, lakin ezayı çözecek olanlar da politiklerdir. ötürüsıyla siyasalların önünü açacak olan da sizlersiniz. Sizler yetki verdiğiniz sürece Türkiye meselelerini aşabilir. Bir iktidara misyon verdiniz, misyonunu yapmaya çalıştı, lakin bugün geldiğimiz nokta belirli. Piyasalar yangın yeri, mutfaklar yangın yeri, buradan çıkması lazım Türkiye’nin. Çıkmasının yolu da değişikliktir, değişimdir. En büyük hakem halktır. Halka gitmek lazım. Halkın oyunu istemek lazım. Sandığı koymak lazım, sandığın gereği her neyse başımız üstüne, bunu yapmamız lazım. Bunu yapabilirsek emin olun Türkiye’yi büyütürüz. Türkiye’yi kalkındırırız.”

Tüm Türkiye’nin dolara endekslendiğini aktaran Kılıçdaroğlu, “Çocuğunu akşam yatağa aç yatıran anne hangi dolarla ilgilenir? Doları var mı bunun, milyon dolarları var mı? Yok bunların. ötürüsıyla bugün açlık ve sefalet var Türkiye’de. Yoksulluk var Türkiye’de, bunun çözülmesi lazım.” diye konuştu.

Her çocuğun karnı tok bir biçimde yatağa yatması gerektiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, annelere imkanların sağlanması gerektiğini vurguladı.

“AÇIKÇA SÖYLEDİM, HELALLEŞMEMİZ LAZIM”

Programa katılanlardan rahatlıkla her soruyu sormalarını isteyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Benimle ilgili, partiyle ilgili, iktisatla ilgili ne geliyorsa aklınıza rahatlıkla sorun, söyleyeyim. Birbirimizi tanımamız lazım. Birbirimizi daha güzel tanımamız gerekiyor ve açıkça söylemiş oldum, helalleşmemiz lazım. Oturalım, helalleşelim. Nedir, ne oluyor bu Türkiye’de? Niçin arbede ediyoruz? Bu bereketli topraklarda hepimizin huzur ortasında yaşaması lazım. birlikte yaşaması lazım. Gideceğimiz diğer yer yok.

“İKİ KIRMIZI ÇİZGİMİZ VAR”

İki kırmızı çizgimiz var, birincisi vatan, ikincisi bayraktır. Bunlar bizim kırmızı çizgimizdir. Bunun haricinde herkesle otururuz, konuşuruz. Niçin konuşmayalım? Bayrak bizim bayrağımız, vatan da bizim vatanımız. ötürüsıyla bu bayrak altında vatanımızda huzur ortasında yaşamak istiyoruz. birlikte yaşamak istiyoruz, bir arada yaşamak istiyoruz.”

Siyasetin kirlendiğini ve arındırılması gerektiğini savunan Kılıçdaroğlu, hesap verebilmenin, her siyasetçi için onurlu bir misyon olması gerektiğini lisana getirdi.

“Bu olmadığı takdirde olmaz. Siyasetçinin harcadığı para, sizin paranız; yoksulun parası, fukaranın parası, zenginin parası. Yani çocuk doğduğu andan itibaren vergi verir ve bu vergiyi harcayan siyasetçidir” diyen Kılıçdaroğlu, siyasetçinin bu parayı harcarken hesap vermek zorunda olduğunu hatırlattı.

TL’NİN KIYMETİNİ VE PRESTİJİNİ KORUMAK ZORUNDAYIZ

“Eğer siyasetçi hesap vermiyorsa demek ki cebini dolduruyor demektir” sözünü kullanan Kılıçdaroğlu, kelamlarını şöyleki sürdürdü:

“ötürüsıyla her birimizin dikkatli olması lazım, her birimizin ülkemizi, bayrağımızı düşünmesi lazım. Her birimizin daha hoş bir Türkiye hasreti var. Bunun gerçekleşmesi için gayret harcanması lazım. ötürüsıyla soruları rahatlıkla sorun, her soruya yanıt vereceğim. Hiç tasa etmeyin. Dolara endekslediler biliyorum, lakin bizim Türk Lirası var, ismi üstünde Türk Lirası. TL’nin pahasını ve prestijini korumak zorundayız. Bankadaki mevduatın garantisini dolarla verirseniz, faizin garantisini dolarla verirseniz bu olmaz, bu yanlıştır. Ulusal paramızın prestijini kimsenin düşürmeye hakkı da yoktur, yetkisi de yoktur. Para bizim, paramızı alıyoruz, cebimizde taşıyoruz fakat şayet prestijsiz kılarsanız paranın bedeli düşer. Bugün bankalardaki mevduatın yüzde 66’sı döviz. neden? Güvenmiyor vatandaş. ‘Tasarrufum var, dövize yatırdım’ diyor. ötürüsıyla bu tablonun da değişmesi lazım. Değişmesinin yolu da ahlaklı bir siyasetin Türkiye’yi yönetmesi lazım, işin özeti budur. Her soruya büyük bir içtenlikle karşılık vereceğim, samimi, açık yüreklilikle her soruya karşılık vereceğim. Zira ne dedim? Oturup bir helalleşeceğiz, bunu yapacağız, birlikte yapacağız ve birlikte yapacağız.”