CHP İstanbul Vilayet Lideri Kaftancıoğlu’ndan seçim iletisi

semaver

Active member
CHP İstanbul Vilayet Lideri Kaftancıoğlu’ndan seçim iletisi Muhalefet partilerinin erken seçim davetleri sürerken CHP İstanbul Vilayet Başkanlığı, seçim güvenliğini sağlamak için çalışmalarına başladı. “Sandık Savunma Hareketi” ismi altında seçim günü sandıkları korunması ve yaşanabilecek hukuksuzlukların önüne geçilebilmesi için vilayet başkanlığı tüm avukatlara davette bulundu. Sistemin nasıl işleyeceğini ise CHP İstanbul Vilayet Lideri Canan Kaftancıoğlu, Cumhuriyet’e anlattı.

AVUKAT ORDUSU OLUŞTU

Duyuru daha sonrası partili olmayan binlerce avukatın “Sandık Savunma Hareketi”ne katılmak istediğini lisana getiren CHP Vilayet Lideri Kaftancıoğlu “Ne yazık ki seçim güvenliğini düşünmek ve bunun için ayrıyeten mesai harcamamız gerekiyor. Bu, ülkenin ve bizi bu noktaya getiren iktidarın büyük bir utancı. Avukatlarımızı seçim gününe kadar hazırlamak, eğitimlerini vermek istiyoruz. Seçim günü de hem sandıklar kapanıncaya kadar tıpkı vakitte seçim daha sonrası ne yapacaklarını bilen avukatlar ordusu oluşturacağız. Yaptığımız davete inanılmaz ilgi var” dedi.

‘KÖTÜLÜĞÜN SONU YOK’

Evvelki seçimlerde “her okula bir avukat” dediklerini anımsatan Kaftancıoğlu, önümüzdeki seçimler için çıtayı yükselttiklerini belirterek “Her ilçe seçim şurasına, her okula, her kata hatta bu biçimde giderse her sınıfa bir avukat yerleştirebileceğiz. İlçe seçim konseylerinde nazaranv alacak avukatlarımıza, bilişim okur-yazarlığı eğitimi vereceğiz. Daha evvelki seçimlerde çalışan 8 bin avukatın bugüne kadar 5 bin 665’ini aradık, aramaya devam ediyoruz. Her geçen gün bize dayanak sunmak isteyen avukat sayısı artıyor. Seçimde hiç bakılırsav almamış, katkı sunmak isteyen genç avukatlarımız da var. Onları da ‘Genç Avukatlar’ ismi altında başka bir eğitim planlaması ile sandıklara hazır hale getireceğiz” sözlerini kullandı.

Önümüzdeki seçimde CHP İstanbul Vilayet Başkanlığı’nın seçim üssü olarak kullanılacağını belirten Kaftancıoğlu, “Yurttaşların erken seçimden fazla artık ‘derhal seçim’ talebi var. Yurttaşların tahammül edecek hali kalmadı” dedi ve ekledi: Seçim güvenliğini sarsacak her adımı bekliyorum. Berbatlığın sonu yoktur. Ben iktidarın seçim öncesinde ve seçim günü kaybetmemek için her türlü palavraya başvuracağını, hukuksuzluğu yapacaklarını düşünüyorum. Lakin İstanbullunun oyuna sahip çıkacağız.”