Cemal Enginyurt yeni partisi belli oldu!

celikci

New member
Cemal Enginyurt yeni partisi belli oldu!
Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, fındık konusunda tarım bakanına yönelik “Tarım Bakanı fındık üreticisine ihanet etmiştir” iddialarında bulunmuş ve sözleri yüzünden partisi MHP'den ihraç edilmiştir. Bunun üzerine Bağımsız Milletvekili Cemal Enginyurt, Demokrat Parti'ye geçeceğini açıkladı. "SAYIN BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜR EDİYORUM" TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri devam ederken kürsüye çıkan Bağımsız Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, "1979'da 14 yaşında ülkücü hareketle tanıştım, milliyetçi oldum, 14 yıl hapse düştüm 4 yıl hapis yattım, 41 yıl ülkücü hareketi savunarak çizgimden sapma göstermedim, çakallara inadına ülkücü. Bir bozkurt olarak MHP'yi canım pahasına savundum. Seçim döneminde de Genel Başkana kendimden daha çok oy istedim, Recep Tayyip Erdoğan seçilsin ben seçilmesem de olur diyerek sahip çıktım. Kırgın mıyım? Değilim. Sayın Bahçeli'ye teşekkür ederim. Demokrat Parti'ye geçmeye karar verdim. Hayırlı olsun diyorum" ifadelerini kullandı. Enginyurt, Necip Fazıl Kısakürek’in Sakarya Türküsü adlı şiirinden bir bölümü okudu: Sakarya; saf çocuğu, masum Anadolu’nun / Divanesi ikimiz kaldık Allah yolunun! / Sen ve ben, gözyaşıyla ıslanmış hamurdanız/ Rengimize baksınlar, kandan ve çamurdanız! / Akrebin kıskacında yoğurmuş bizi kader / Aldırma, böyle gelmiş, bu dünya böyle gider! Bana kefendir yatak, sana tabuttur havuz / Sen kıvrıl, ben gideyim, Son Peygamber Kılavuz! / Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya / Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk, Sakarya!

ALINTIDIR