Çek çekli hırsızlar kameraya yakalandı

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
Olay, Kasımpaşa’da geçen cumartesi saat 03.30 sıralarında meydana geldi. Kağıt toplayıcısı kılığında çek çek denen araç ile sokağa giren dört kişi evvel etrafı denetim etti. Ortalarından biri, tırmanarak birinci kata çıktı. Bir kişi etrafı denetim ederken başkaları de klima motorunun ilişki vidalarını söktü. Üç kişi elektrik ve su borularını kestikleri klima motorunu çek çek otomobilini koyarak olay yerinden uzaklaştı. Pazartesi günü iş yerine gelen dükkan sahibi Ali Akgün klima motorunun yerinde olmadığını fark etti. Güvenlik kamera imajlarını inceleyen Akgün, klima motorunun çalındığını görür görmez, polise giderek hırsızlardan şikayetçi oldu. Klima motorunu çalınması iş yerinin güvenlik kamerası tarafınca kaydedildi.

“İKİ DAKİKADA SÖKÜP GÖTÜRÜYORLAR”

İş yeri sahibi Ali Akgün, “Klimamızın motoru dört kişi tarafınca çalındı. Kağıt toplayıcıları tarafınca çalınıyor. Dört kişi gelerek evvel kabloları ve boruları kesmişler. çabucak sonrasında da klima motorunu söküp otomobile koyarak götürdüler. Bir kişi kepengin üzerine çıkmış. Vidaları sökmüş. Motoru aşağıda bekleyen iki bireye veriyor. Onlar da çek çek otomobiline koyarak gidiyorlar. İki dakikada gdolayıyorlar. Burada elektrik de var. Ölebilirlerdi. Fakat kesmişler. Olağanda iki dakikada sökülecek bir şey değil. Ancak nasıl yaptılar bilmiyorum” dedi. (DHA)