Çankırı’da AKP’li belediye lideri yurttaşı kentten kovdu

semaver

Active member
Çankırı’da AKP’li belediye lideri yurttaşı kentten kovdu Çankırı’nın Eldivan ilçesinde son devirlerde görülmemiş bir olay yaşandı. AKP’li Belediye Lideri’nin makamında toplanan muhtar ve esnaflardan oluşan bir küme kendilerince hakkında karar verilen vatandaşın ilçeyi terk etmesini istedi.

Belediye binasındaki makam odasının ortasına oturtulan A.A. isimli yurttaşa aldıkları sonucu AKP’li Lider Mustafa Lafcı bildirdi.

Yaşadıklarını Yeniçağ’dan Baran Gül’e anlatan A.A. kısa bir süre içerisinde ilçeyi terk etmek zorunda olduklarını deklare etti.

ŞANTAJ VE GÖRÜNTÜ

Eldivan ilçesinde esnaflık yapan A.A.’nın anlatımına göre her şey geçen aylarda eşi ile çektikleri özel imajların toplumsal medyada paylaşılmasıyla başladı.

İmgelerin toplumsal medyada paylaşılmasının akabinde A.A.’nın tezine bakılırsa ilçede fırıncılık yapan bir şahıs kendileriyle görüşmek istedi.

Bir hafta evvel eşi ile görüşmeye giden A.A., fırıncının görüntünün elinde olduğunu ve kendilerine ahlaksız bir teklifte bulunduğunu anlattı.

Teklifi reddeden ve reaksiyon gösteren çift, karakola giderek fırıncıdan şikayetçi oldu.

LİDERİN BABASI VE MUHTAR GELDİ

Geçen perşembe günü AKP’li Belediye Lideri Mustafa Lafcı’nın babası Hasan Lafcı ve mahalle muhtarının dükkanına gelerek kendisini tehdit ettiğini ve imajdaki kelamda mahkemeye gdolayıldüğünü anlatan A.A. şunları söylemiş oldu:

“Başkanın babası Hasan Lafcı ve muhtar, yanlarında iki kişi ile dükkanıma geldiler. Ben gitmek istemedim. Bana ‘Gelmezsen belediye önünde seni linç edecekler’ dediler. bu türlü gittim. Kamera imgeleri incelenirse söylemiş olduklerim hakikat çıkacak.”

“BURADA KALMANIZIN UYGUN OLMADIĞI KANAATİNDEYİZ”

Gelişen olayların devamında ise manzaralara yansıyan AKP’li Belediye Lideri Mustafa Lafcı’nın makam odasında toplanan kelamda mahkeme toplanıyor.

İmajlarda Lafcı’nın, “İlçemizde bulunan kanaat liderlerinin çoğunluğu, buradakilerin ortak kanaati, bilerek-bilmeyerek yapılmış bu hareketin ilçemize yakışmadı. Buralarda artık sizin yaşamanızın, kalmanızın uygun olmadığı kanaatindeyiz. Bununla ilgili olarak da her insanın isteği en kısa vakitte Eldivan’dan öteki diyarlara gitmeniz” sözlerini kullandığı görülüyor.

BASKI, TEHDİT…

Ailesi ve kendisinin yaşadığı baskı, şantaj ve tehditleri Yeniçağ’a anlatan A.A., şunları söylemiş oldu:

“Yaşadıklarımızdan dolayı eşim çalıştığı iş yerine gidemiyor. 24 yaşındaki kızım da işine gidemiyor. Kızım hakkında da dedikodu çıkardılar. 17 yaşındaki oğlum toplumsal hizmetlerde kalıyor. Yanımıza gelmek istemiyor. Oğlumu da etkiliyorlar. Manzaralardaki bireyler tarafınca ilçeyi terk etmemiz için baskı yapıldı.”

İŞ YERİNE EL KOYULDU

İlçede bulunan iş yerine de el koyulduğunu anlatan A.A., “Camları büsbütün kaplanmış içerisi görünmesin diye. Kapıya da ‘kapalı’ yazısı yazmışlar. Malzemelerimi almak için gittim kilidi değiştirilmiş.” dedi.

A.A. AKP’li Lider Mustafa Lafcı hakkında da şikayetçi olmak istediğini lakin korktuğunu söz etti.

AKP’li Eldiven Belediye Lideri Mustafa Lafcı, hususa ait yaptığı açıklamada “Buralarda Yaren kültürü vardır. Yaren Başağalarının Kaymakam, Belediye Liderleri kadar bedeli vardır. Burada onlar da var. Mahkeme üzere bir durum kelam konusu değil. Bunun talebi esnaf ve muhtarlardan geliyor. Bahsedilen görüntünün bir kısmını izledim midem bulandı. bu biçimde bir adamın dükkanına nasıl çocuklarımızı göndereceğiz” diye belirtti.