Cani babanın cezası aşikâr oldu

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
Balıkesir’in Havran ilçesinde 27 Haziran 2019’da yaşanan hadisede; Antalya’dan annesinin yanına gitmek üzere 2 arkadaşıyla yola çıkan pratisyen doktor Gülnur Yılmaz’ın kullandığı arabaya GPS aygıtı takarak takip eden babası Mustafa Ali Yılmaz, 3 sefer arabasıyla çarparak kızının aracını yolun dışına çıkardı.

Eşi, Gülden Yozgatlı’nın yerini soran Mustafa Ali Yılmaz, yanıt alamaması üzerine kızına 5 el ateş etti. daha sonra arkadaşlarından da eşinin yerini öğrenemeyen Mustafa Ali Yılmaz, kızının baş bölgesine 15 el daha ateş etti. Bedenine 20 kurşun isabet eden Gülnur Yılmaz, olay yerinde hayatını yitirdi.

İNDİRİMSİZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET CEZASI

7 Ekim 2021’de Burhaniye 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada mütalaasını açıklayan savcılık, atış yoğunluğunun baş bölgesine gerçekleşmesi niçiniyle sanığın hareketi, ‘canavarca hisle alt soydan akrabayı taammüden öldürmek’ cürmüne beden verdiği, bu biçimdece şüphelinin üzerine atılı ‘tasarlayarak canavarca hisle alt soydan akrabayı taammüden öldürme’ hatasını işlediği belirtilmişti. Savcılık mütalaasında ayrıyeten, sanığın kullandığı araçla, maktulün aracına birden çok çarpmasıyla kaza yapmalarına niye olan Mustafa Ali Yılmaz’ın, araçtaki M.O. ve E.U.’nun yaralandıklarının sabit olduğu ve aracı silah üzere kullandığı nedeni öne sürülerek, ‘silahla taammüden sıradan yaralama’ cürmünü gerçekleştirdiği açıklandı.

Duruşmaya SEGBİS ile katılan tutuklu baba Mustafa Ali Yılmaz ise olayı tasarlamadığını, canavarca hisle hareket etmediğini, kızını sevdiğini ve olayın birdenbire geliştiğini ileri sürdü.

Tarafları son kere dinleyen mahkeme heyeti, indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet mahpus cezası sonucu verdi.

‘BEN BUGÜN ÇOK RAHAT UYUYACAĞIM’

Mahkeme heyetinin sonucu açıklamasının akabinde anne Gülden Yozgatlı ile birlikte dayanak olmak için gelen bayan dernekleri üyeleri de büyük sevinç yaşadı. Mahkeme çıkışında açıklama yapan Gülden Yozgatlı, bekledikleri kararın çıktığını belirterek, “2,5 yıldır savaşıyoruz. Bu kadar uzun sürmemeliydi lakin buna da şükür. Biz istediğimizi aldık. Çok şükür. Olağan koşullarda hiç düşünmezsiniz. Adım adım her şey o kadar muhakkak. Fakat ne olursa olsun bir ‘Acabanız’ oluyor. Bir de derin bir sorumluluk var. Ben bugün fazlaca rahat uyuyacağım birinci sefer. Namus kisvesi altına sığınıp, saklanıp artık bayanları öldürmekten vazgeçsinler. Silahları kendilerine doğrultsunlar. Bayanlara düzgün muamele etsinler, eşlerini sevsinler, karşılarında durmasınlar. Sonuç için fazlaca mutluyum. Beklediğim, istediğim buydu. Alması gereken bulması gereken ceza buydu. Sürpriz yaşamadığım için hayli memnunum. Bittiği için fazlaca memnunum. Artık kendime dönebileceğim, artık düşünmeyeceğim. Bu gece birinci kez rahat uyuyacağım. Bir anne olarak, hadiseden daha sonra yapabileceğim bana görev olan, üstüme düşen bakılırsav her neyse onu tamamladığımı hissediyorum, düşünüyorum” dedi.

‘EMSAL OLMASINI UMUYORUZ’

Duruşma daha sonrası açıklama yapan Gülden Yozgatlı’nın avukatı Berna Menteş, 2 buçuk yıl süren çabanın akabinde sonucun belirtildiğını söylemiş oldu. Mustafa Ali Yılmaz’a öz kızını tasarlayarak, planlayarak ve canavarca bir hisle öldürmek cürmünden ağırlaştırılmış müebbet mahpus cezası verildiğini ve rastgele bir indirim uygulanmadığını belirten Menteş, “Bu açıdan sonucu epeyce olumlu buluyoruz. Araçta bulunan öteki 2 kişi istikametinden de yaralama kabahatinden 2’şer defa 15 ay mahpus cezası verildi. Araçla geriden çarptığı için araç silah sayıldı. Silahla yaralama kabahatinden ceza almış oldu. Ayrıyeten konutunda bulunan ruhsatsız silahlardan dolayı da 2 yıl 6 ay ceza verildi. Biz sonucu olumlu karşılıyoruz. Zira hiç bir indirim yapılmadan bu ceza verildi. Bu açıdan öbür bayan cinayeti belgelerinde da emsal olmasını umuyoruz” diye konuştu. (DHA)